Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
17. januára 2023 o 11:27
Čas čítania 0:45

Pri páde lietadla v Nepále zahynula vdova po pilotovi, ktorý zomrel pred 16 rokmi. Pilotkou sa stala na počesť svojho manžela

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Druhá pilotka si svoj pilotný výcvik zaplatila z peňazí, ktoré dostala z poistenia po smrti svojho manžela.

Smutná zhoda náhod. Druhá pilotka lietadla, ktoré spadlo v nedeľu 17. januára 2023 v Nepále, bola vdovou po zosnulom pilotovi, ktorý pracoval pre rovnakú leteckú spoločnosť. Jej manžel zomrel pri páde lietadla pred 16 rokmi, píše The Guardian.

V roku 2010 sa Anju Khatiwada zamestnala v Yeti Airlines, aby nasledovala kroky svojho zosnulého manžela. Ten zomrel pri páde malého osobného lietadla v roku 2006 a Khatiwada sa po jeho smrti stala pomocnou pilotkou. 

Pilotka havarovaného lietadla, ktorá v Nepále s najväčšou pravdepodobnosťou prišla o život.
Pilotka havarovaného lietadla, ktorá v Nepále s najväčšou pravdepodobnosťou prišla o život. Zdroj: TASR/AP/Rodina zosnulej pilotky

Výcvik si zaplatila za poistku po manželovej smrti

„Pilotný výcvik absolvovala za peniaze, ktoré dostala z poistenia po smrti svojho manžela,“ povedal hovorca leteckej spoločnosti Sudarshan Bartaula. Telo Anjy Khatiwada ešte neidentifikovali, no úrady nepredpokladajú, že haváriu dokázala prežiť. 

Lietadlo ATR 72 aerolínií Yeti Airlines, ktoré smerovalo z nepálskej metropoly Káthmandu do mesta Pokhará, malo pristáť na novovybudovanom letisku. Tesne pred pristátím sa však zrútilo do neďalekej rokliny rieky Seti a začalo horieť.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Na palube lietadla bolo 72 ľudí, z toho 68 cestujúcich, vrátane 15 cudzincov a štyroch členov posádky. Nehoda si vyžiadala prinajmenšom 68 obetí na životoch, štyria ľudia sú dosiaľ nezvestní. Príčina nehody, ktorá je v Nepále vôbec najhoršou za posledné tri desaťročia, dosiaľ nie je známa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia