Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
15. januára 2023, 15:40
Čas čítania 0:43

Putin iba deň po tom, čo jeho armáda zasiahla bytovku plnú civilistov, vyhlásil, že sa vojna vyvíja pre Rusko pozitívne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Putin iba deň po tom, čo jeho armáda zasiahla bytovku plnú civilistov, vyhlásil, že sa vojna vyvíja pre Rusko pozitívne
Zdroj: TASR/AP

V skutočnosti pravdepodobne narážal na čiastočný úspech pri bitke o východoukrajinské mesto Soledar, ležiace neďaleko Bachmutu.

Dynamika ruskej vojny na Ukrajine je pozitívna, vyhlásil v nedeľu ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň vyjadril nádej, že ruskí vojaci dosiahnu na Ukrajine ďalšie úspechy.

„Dynamika je pozitívna... Všetko sa vyvíja v rámci plánu ministerstva obrany a generálneho štábu,“ uviedol Putin pre ruskú štátnu televíziu Rossija 1. „Dúfam, že naši bojovníci nás ešte viac ako jedenkrát potešia výsledkami svojho boja,“ dodal šéf Kremľa.

3. decembra 2022, 13:19 Čas čítania 0:50 Vladimirovi Putinovi sa údajne pri páde zo schodov v dôsledku rakoviny samovoľne uvoľnili exkrementy Vladimirovi Putinovi sa údajne pri páde zo schodov v dôsledku rakoviny samovoľne uvoľnili exkrementy

Ruské ministerstvo obrany v piatok oznámilo, že jeho jednotky dobyli východoukrajinské mesto Soledar. Ukrajina to však poprela s tým, že v meste stále prebiehajú boje. Ak by však ruská armáda mesto naozaj dobyla, išlo by pre Moskvu o zriedkavý úspech po sérii vojenských nezdarov.

Po tom, čo Západ na Rusko uvalil pre inváziu na Ukrajinu najprísnejšie sankcie v moderných dejinách, ukázala ruská ekonomika pozoruhodnú odolnosť, no najväčší producent prírodných zdrojov vo svete sa teraz začína stále viac obracať k Číne, analyzuje Reuters.

15. januára 2023, 9:51 Čas čítania 1:11 VIDEO: Raketa, ktorá zdemolovala bytovku v ukrajinskom Dnipre, si vyžiadala najmenej 20 mŕtvych vrátane 15-ročného dievčaťa VIDEO: Raketa, ktorá zdemolovala bytovku v ukrajinskom Dnipre, si vyžiadala najmenej 20 mŕtvych vrátane 15-ročného dievčaťa

Podľa Putina je kľúčovým ekonomickým ukazovateľom nezamestnanosť. „Nezamestnanosť je historicky najnižšia. Inflácia je nižšia, ako sa očakávalo, a čo je dôležité, má klesajúci trend,“ uviedol Putin. Pod ťarchou sankcií sa ruská ekonomika vlani prepadla, ale menej než predpovedali ekonómovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia