Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
11. januára 2023, 17:00
Čas čítania 0:54

Heger údajne uvažuje o vlastnej politickej strane, rozkoly medzi ním a Matovičom sa prehlbujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozdielne názory v strane sa prehlbujú a poslanci sa od názorov lídra Matoviča čoraz viac dištancujú. Spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom sa Heger v demisii postavil proti Matovičovmu urážaniu trans ľudí.

Heger uvažuje o vlastnej politickej strane, píše Denník N. Súčasný premiér takúto informáciu zatiaľ nepotvrdil, ale rozkoly v strane OĽaNO sa črtajú už dlhší čas. Desať poslancov z hnutia odišlo ešte v decembri minulého roka krátko po páde vlády.

Podľa dočasne povereného ministra životného prostredia Jána Budaja v OĽaNO nie je rozkol a súčasná situácia je odrazom permanentnej vnútornej dynamiky hnutia. Nevylúčil, že spomínaná vnútorná dynamika môže viesť k rôznym scenárom, osobne však nechce o nich špekulovať a sám aktívne kroky v tomto smere nepodniká. Zároveň si nemyslí, že by sa Matovič nedokázal vzdať svojej pozície. Jeho kolegyňa, dočasne poverená ministerka kultúry SR Natália Milanová sa nechce zaoberať medializovanými špekuláciami.

Rozdielne názory v strane sa však prehlbujú a niektorí poslanci sa od názorov lídra čoraz viac dištancujú. V jednom zo svojich statusov exminister financií Igor Matovič zaútočil na trans ľudí. „Spustili masívne vymieľanie hláv cez všetky kľúčové médiá s cieľom vyvolať v ľuďoch až výčitky svedomia. Dennodenné propagandistické rozhovory s prerobenými chlapmi na ženy, manipulatívne hranie na city,“ napísal. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Procesy tranzície Matovič prirovnal k pokusom nacistického doktora Josefa Mengeleho. S myšlienkami lídra strany OĽaNO Heger nesúhlasí. Spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom sa premiér v demisii postavil proti útokom Matoviča. 

Na Facebooku Heger oznámil, že chce vyzbierať podpisy na novú parlamentnú väčšinu, podporu politických strán však zatiaľ nemá, aj strana Sme rodina sa už prikláňa k dohode o predčasných voľbách. 

Eduard Heger.
Eduard Heger. Zdroj: Úřad vlády SR
Domov
Zdieľať
Diskusia