Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
11. januára 2023, 14:51
Čas čítania 0:41

Trebišovčania sa cítia urazení pre seriál Iveta. Primátor adresoval TV Joj otvorený list

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa primátora Trebišovčania po odvysielaní seriálu Iveta zažívajú neodôvodnenú potupu a zosmiešňovanie.

Primátor mesta Trebišov Marek Čižmár adresoval otvorený list generálnemu riaditeľovi televíznej skupiny Joj Group Marcelovi Gregovi. Primátorovi sa nepáči vyobrazenie mesta v novom seriáli Iveta z produkcie TV Joj. Čižmár si myslí, že seriál dehonestuje miestnych obyvateľov aj ich predkov. 

„Mnohí, ktorí stáli za týmto filmovým ‚dielom‘, zrejme pozabudli, že je zásadný rozdiel medzi vtipným, príp. satirickým pohľadom na špecifický región a umeleckým stvárnením postaveným na prízemnom humore a urážkach, ktorý ho v očiach mnohých ľudí z ostatných častí našej krajiny značne dehonestuje,“ vyjadril svoj názor primátor. 

Primátor na záver listu upozornil, že mesto sa obráti na Radu pre mediálne služby. Televízii a divákom zaželal, aby nikdy nepociťovali také nálady neodôvodnenej potupy a zosmiešňovania, aké spôsobili už prvé časti seriálu Iveta tu žijúcim obyvateľom.

Seriál Iveta z dielne TV Joj zobrazuje 18-ročnú maturantku v podaní herečky Alžbety Ferencovej. Je o predsudkoch, láske či (ne)splnených snoch. Svojím kontrovezným príbehom divákov zaujal, pobavil, ale aj rozhneval. Hneď prvú časť si pozrelo takmer 800-tisíc divákov a seriál sa stal jedným z najviac sledovaných programov v histórii televízie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia