Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. januára 2023, 11:42
Čas čítania 0:48

AKTUÁLNE: Volodymyr dostal za vraždu spolužiačky 14,5 roka väzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Volodymyr dostal aj trojročný ochranný dohľad a povinnosť nahradiť škodu.

Študent Volodymyr dostal za vlaňajšiu vraždu ukrajinskej spolužiačky v bratislavskom internáte Mladá Garda 14,5-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Okrem iného musí absolvovať aj ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou. V stredu o tom rozhodol senát Okresného súdu Bratislava III. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Súd prihliadol na veľkú prevahu poľahčujúcich okolností, medzi inými i na psychické ochorenie páchateľa. Aj v dôsledku toho bola horná hranica trestnej sadzby znížená o tretinu. Podľa súdu bolo jednoznačne preukázané, že skutok bol spáchaný v stave zmenšenej príčetnosti. Volodymyr dostal aj trojročný ochranný dohľad a povinnosť nahradiť škodu. Trest si má odpykať v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry ozrejmil, že obžalovaný sám oznámil spáchanie žalovaného skutku a podieľal sa na jeho objasnení. Podotkol, že spáchaný skutok bol nevyprovokovaný.

Obhajoba tvrdila, že Volodymyr nebol v čase spáchania skutku psychicky v poriadku, keďže trpí viacerými chorobami. Žiadala mimoriadne zníženie trestu. Na stredajšom pojednávaní Volodymyr priznal svoju vinu. „Je mi to strašne ľúto,“ povedal.

10. apríla 2024, 12:00 Čas čítania 5:41 Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca

Vysokoškolskú študentku našli bez známok života v priestoroch bratislavského internátu 3. júna 2022. O deň skôr ju mal usmrtiť vtedy 21-ročný Volodymyr. K spáchaniu skutku sa priznal aj v prípravnom konaní. Motívom vraždy mala byť frustrácia z neúspešnej skúšky, z čoho vinil poškodenú.

Domov
Zdieľať
Diskusia