Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
25. decembra 2022, 13:10
Čas čítania 0:57

Babička si za vianočnú večeru naúčtovala po 17 € od každého člena rodiny. Za menu musia platiť aj vnúčatá, tvrdí Britka

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

„Je niekoľko ľudí, ktorí si myslia, že som tak trochu lakomý žgrloš, ale moji priatelia si myslia, že je to celkom dobrý nápad,“ povedala dôchodkyňa.

Zariadiť všetko okolo Vianoc nie je najlacnejší špás. Náklady na vianočné varenie sú o to vyššie v čase inflácie a zdražovania. Babička Caroline Duddridge z Cardiffu, hlavného mesta Walesu, sa preto tento rok zariadila po svojom. Šesťdesiattriročná žena si od každého z rodiny naúčtovala poplatok za vianočnú večeru, informuje BBC.

Babička si dokonca vymyslela cenník pre rôznych členov rodiny. Zatiaľ čo najdrahšie vyjde štedrovečerné menu dospelého muža (15 libier, v prepočte približne 16,95 eura), najlacnejšie sa u nej na Vianoce naje jej najmladšie vnúča (2,5 libry, v prepočte približne 2,85 eura).

„Je niekoľko ľudí, ktorí si myslia, že som tak trochu lakomý žgrloš, ale moji priatelia si myslia, že je to celkom dobrý nápad,“ povedala pre BBC. Tento rok jej tak rodina na štedrovečernú večeru prispela 180 libier (cca 203 eur). Hostila päť svojich dospelých detí aj s rodinami.

Anketa:
Je to podľa teba geniálny nápad alebo lakomstvo?
Geniálny nápad
Lakomstvo
Geniálny nápad
53 %
1128 Hlasov
Lakomstvo
47 %
992 Hlasov

Caroline pre BBC uviedla, že tento nápad dostala po smrti svojho manžela v roku 2015, keď jej na živobytie zostala len polovica príjmu domácnosti. Pôvodne požiadala príbuzných, aby si pravidelne ku koncu roka odkladali malé sumy, ktorými by prispeli, lenže nie každý člen rodiny prispieval dôsledne.

Napokon sa rozhodla, že urobí striktný cenník, podľa ktorého synovia platia 15 libier, dcéry 10 libier a ich deti podľa svojho veku – staršie 5 libier a mladšie 2,5 libry. Ak nezaplatia do 1. decembra, nemôžu na Vianoce prísť. „Ozvali sa nejaké stonania a reptania, ale nakoniec to nie je môj problém, však?“ uzatvorila so smiechom dôchodkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia