Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
24. decembra 2022, 12:51
Čas čítania 0:48

Strelec z Paríža priznal, že motívom pre zabíjanie bol rasizmus

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Motív jeho konania doposiaľ nebol jasný.

Strelec, ktorý v piatok zabil troch ľudí a ďalších troch zranil v centre Paríža, sa priznal, že motívom jeho konania bol rasizmus. Motív streľby doposiaľ nebol jasný, polícia však špekulovala práve o rasistickom útoku. Z rasovo motivovaného násilia ho totiž už obvinili aj v minulosti, z väzby ho prepustili necelé dva týždne pred streľbou v parížskom kurdskom centre. O priznaní k nenávistnému činu informuje Times of Israel, ich zdroj je osoba, ktorá má k vyšetrovanému prípadu blízko.

Muž vypálil niekoľko výstrelov na ulici Rue d'Enghien v 10. parížskom obvode, v blízkosti budovy kurdského kultúrneho centra. Jeden z očitých svedkov pre agentúru AFP uviedol, že počul šesť až osem výstrelov, po ktorých na ulici vypukla panika.

Policajt stojí pri mieste, ktoré uzatvorila polícia po streľbe v centre Paríža v piatok 23. decembra 2022.
Policajt stojí pri mieste, ktoré uzatvorila polícia po streľbe v centre Paríža v piatok 23. decembra 2022. Zdroj: TASR/AP

Streľba si vyžiadala najmenej troch mŕtvych a troch vážne zranených. Jeden zo zranených je v kritickom stave a ďalších dvoch hospitalizovali s menej vážnymi poraneniami. Útočníka previezli do nemocnice so zraneniami tváre.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

V piatok večer sa pred kultúrnym centrom zišla kurdská komunita na protest proti násiliu, dostali sa pri ňom do zrážky s políciou. Demonštranti hádzali na policajtov rôzne predmety, podpálili smetné koše a vytvorili barikády. Niektorí kričali heslá na podporu Strany kurdských pracujúcich (PKK) a proti tureckej vláde.

Správy zo sveta nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia