Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. decembra 2022 o 13:02
Čas čítania 0:38

AKTUÁLNE: Streľba v Paríži si vyžiadala najmenej troch mŕtvych

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Motív páchateľa zatiaľ nie je známy.

Najmenej troch mŕtvych a troch vážne zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v piatok dopoludnia v centre Paríža. Páchateľa, 69-ročného muža, zadržala polícia, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu prokuratúru.

Muž vypálil niekoľko výstrelov na ulici Rue d'Enghien v 10. parížskom obvode, v blízkosti budovy kurdského kultúrneho centra. Motív páchateľovho konania zatiaľ nie je známy.
Jeden z očitých svedkov pre agentúru AFP uviedol, že počul šesť až osem výstrelov, po ktorých na ulici vypukla panika.

O incidente bez bližších podrobností informovala aj francúzska polícia, ktorá odporučila obyvateľom vyhnúť sa danej lokalite, aby neprekážali práci záchranárov.

„Videli sme starého belocha, ako prišiel a strieľal v kurdskom kultúrnom centre, potom šiel do vedľajšieho kaderníctva. So zamestnancami sme sa uchýlili do reštaurácie,“ opísal útok agentúre AFP svedok pracujúci v neďalekom podniku. 

Protiteroristickí prokurátori momentálne úzko spolupracujú s vyšetrovateľmi. V aktuálnej fáze však nenaznačili, že by mal mať útok teroristický motív, informuje ČT24

Streľba v Paríži
Zdroj: TASR/AP
Správy zo sveta nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia