Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. decembra 2022, 8:26
Čas čítania 0:59

Čínske mesto Čching-tao eviduje denne až pol milióna nových prípadov covidu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čínske úrady minulý týždeň priznali, že v súčasnosti je „nemožné“ spočítať celkový počet pacientov s covidom.

Vo východočínskom meste Čching-tao evidujú každý deň približne pol milióna nových prípadov nákazy koronavírusom. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na lokálneho zdravotníckeho predstaviteľa.

Spravodajský portál prevádzkovaný vládnucou Komunistickou stranou Číny v piatok citoval miestneho šéfa zdravotníckeho úradu, podľa ktorého hlásia v meste Čching-tao denne „od 490-tisíc do 530-tisíc“ nových prípadov covidu.

Toto pobrežné mesto s približne desiatimi miliónmi obyvateľov je údajne momentálne „v etape rýchleho šírenia (vírusu) pred blížiacim sa vrcholom“ a očakáva sa, že miera infekcie sa cez víkend zrýchli o ďalších desať percent.

AFP si všíma, že túto správu prevzali viaceré ďalšie médiá, avšak do sobotného rána ju upravili a konkrétne čísla nakazených z nej vymazali.

Čína pred dvoma týždňami uvoľnila obmedzenia v oblasti hromadného testovania a karantény po takmer troch rokoch snahy úplne potlačiť šírenie covidu. Ukončenie povinného hromadného testovania na koronavírus však skomplikovalo sledovanie prudko rastúceho počtu nových prípadov nákazy. Čínske úrady minulý týždeň priznali, že v súčasnosti je „nemožné“ spočítať celkový počet pacientov s covidom.

17. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 2:48 Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul

Čínsky Národný zdravotný výbor v sobotu oznámil, že za piatok pribudlo 4103 novonakazených domácich prípadov naprieč krajinou. Nenahlásili žiadne nové úmrtia. V provincii Šan-tung, kde sa Čching-tao nachádza, objavili úrady podľa oficiálnych štatistík len 31 nových prípadov infekcií.

Samospráva východočínskej provincie Ťiang-si v piatok v príspevku na sociálnych sieťach predpovedala, že 80 percent tamojšej populácie, čo predstavuje okolo 36 miliónov ľudí, sa nakazí covidom do marca. Do nemocníc v tejto oblasti za posledné dva týždne prijali vyše 18-tisíc covidových pacientov vrátane 500 ťažkých prípadov.

Domov
Zdieľať
Diskusia