Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. decembra 2022, 14:37
Čas čítania 0:36

Polícia navrhla obžalovať Zoroslava Kollára. Konkurzný právnik mal podplácať a zasahovať do nezávislosti súdu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obvinení sú stíhaní za 11 skutkov týkajúcich sa rôznych súdnych konaní.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhol obžalovať konkurzného právnika Zoroslava Kollára. TASR informáciu potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Karolína Barinková. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

„Vyšetrovateľ NAKA ukončil trestné konanie voči obvineným R. M., Z. K. a T. K. s návrhom na podanie obžaloby,“ priblížila. Obvinení sú stíhaní za 11 skutkov týkajúcich sa rôznych súdnych konaní. A to konkrétne pre prečin podplácania a zločin zasahovania do nezávislosti súdu.

Zoroslava K. zadržali spolu s bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom Lindtnerom a bývalou podpredsedníčkou Najvyššieho súdu SR Jarmilou Urbancovou v októbri 2020 v rámci akcie Víchrica.

Kollár už stál pred Špecializovaným trestným súdom v súvislosti s kauzou údajných úplatkov pre bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Priznal sa k úplatku 40-tisíc eur za to, že na ňom Slovenská informačná služba prestane pracovať. Obálku s peniazmi mal odovzdať Ľudovítovi Makóovi. V tejto kauze Kollár vyviazol s peňažným trestom vo výške 70-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia