Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
18. decembra 2022 o 15:20
Čas čítania 0:32

Polícia našla na východe v zberných surovinách delostreleckú mínu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Polícia našla na východe v zberných surovinách delostreleckú mínu
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

Kuriózny nález museli preveriť pyrotechnici.

Policajti z Prešovského okresu informovali na Facebooku o kurióznom prípade z obce Ľubotice, kde niekto do zberných surovín doviezol delostreleckú mínu z druhej svetovej vojny. Príslušníkov zboru o tom informoval znepokojený zamestnanec prevádzky. 

„Včera dopoludnia oznámil na linku 158 zamestnanec zberných surovín v Ľuboticiach kuriózny nález. To, čo uvidel ležať medzi kontajnermi, pripomínalo delostrelecký granát. Na miesto bola privolaná hliadka, ako aj pyrotechnik OPP PPÚ KR PZ v Prešove, ktorý uviedol, že ide o 1 ks 50 mm cvičnej delostreleckej míny z obdobia 2. sv. vojny, ktorú zabezpečil a prevzal na zneškodnenie,“ informovala polícia.

„Ak nájdete muníciu, rozhodne s ňou nemanipulujte, nevyberajte ju a nenoste na policajné oddelenie. Miesto nálezu čímkoľvek označte a bezodkladne kontaktujte políciu na bezplatnej linke 158. Polícia preverí, či ide o muníciu, a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe zlikvidovania munície,“ upozornila ďalej polícia.





Domov
Zdieľať
Diskusia