Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2022, 12:01
Čas čítania 1:14
Richard Balog

Raper Gunna bol prepustený z väzenia. Päťročný trest sa skončil po siedmich mesiacoch za mrežami

Raper Gunna bol prepustený z väzenia. Päťročný trest sa skončil po siedmich mesiacoch za mrežami
Zdroj: Corbis via Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis
HUDBA GUNNA RAP
Uložiť Uložené

Interpret bol spoločne s Young Thugom a s ďalšími členmi vydavateľstva YSL súčasťou 56-člennej obžaloby veľkej poroty v okrese Fulton, ktorá viedla k zatknutiu v máji tohto roka.

Gunna bol prepustený z väzenia. Atlantská superstar je na slobode po siedmich mesiacoch za mrežami. Päťročný trest sa skončil predčasne, keď raper uzavrel Alfordovu dohodu, ktorá umožňuje obžalovanému priznať si vinu a zároveň nepriznať, že spáchal trestný čin. Ide o bežný proces, ktorý sa používa v prípadoch, keď sa predpokladá, že dôkazy obžaloby povedú k rozsudku o vine, píše magazín People.

Dvadsaťdeväťročný interpret s občianskym menom Sergio Giavanni Kitchens bol spoločne s Young Thugom a s ďalšími 26 spolupracovníkmi z vydavateľstva YSL (Young Stoner Life) súčasťou 56-člennej obžaloby veľkej poroty v okrese Fulton, ktorá viedla k zatknutiu umelcov.

Gunna
Zdroj: Corbis via Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis
Odporúčané
Gunna: zverenec Young Thuga, ktorého kvality na Slovensku ocenili viac raperi v backstagei ako fanúšikovia pod pódiom Gunna: zverenec Young Thuga, ktorého kvality na Slovensku ocenili viac raperi v backstagei ako fanúšikovia pod pódiom 31. januára 2022, 9:30

Rozsiahly prípad sa sústreďuje na obvinenia zo sprisahania s cieľom porušiť zákon s názvom RICO – z vraždy, ozbrojenej lúpeže a účasti na činnosti pouličného zločineckého gangu. Okresný prokurátor nechal hviezdnych raperov za mrežami, pričom diskutoval o možných doživotných trestoch. Gunna však bol prepustený po odpykaní si sedemmesačného trestu.

Ešte v júli pritom prokurátori presvedčili sudcu, že ak by Gunna a Young Thug boli prepustení na slobodu, mohli by zastrašiť, napadnúť alebo dokonca zabiť svedkov, ktorí by svedčili proti nim. Autor hitov ako Pushin P, Private Island alebo Drip Too Hard ponúkal ako kauciu 750-tisíc dolárov a tri domy. Bohužiaľ, v tom období neúspešne. 

Prvý rok päťročného trestu bol raperovi zmiernený, zatiaľ čo zvyšné štyri boli podmienečne odložené s osobitnými podmienkami, ktoré zahŕňajú okrem iného napríklad 500 hodín verejnoprospešných prác.

„Hoci som súhlasil s tým, že budem vždy hovoriť pravdu, chcem, aby bolo úplne jasné, že som neurobil žiadne vyhlásenie, nebol som vypočutý, nespolupracoval som, nesúhlasil som s tým, že budem vypovedať alebo svedčiť v prospech alebo v neprospech ktorejkoľvek strany v tomto prípade, a nemám absolútne žiadny úmysel sa akýmkoľvek spôsobom zapojiť do súdneho procesu,“ uviedol Gunna vo svojom vyhlásení prostredníctvom právnika pre magazín Pitchfork

Osud kolegu a zároveň zakladateľa vydavateľstva YSL Young Thuga nie je známy. Zatiaľ zostáva aj naďalej za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia