Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. decembra 2022 o 14:37
Čas čítania 0:50

Diaľničné známky na Slovensku čakajú veľké zmeny. Týkajú sa ročného a 365-dňového obdobia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ročnú známku tak bude možné naposledy zakúpiť začiatkom budúceho roka.

Začiatok budúceho roka bude posledným obdobím, keď bude možné zakúpiť ročnú diaľničnú známku. Niektorí motoristi totiž mali problém rozoznať ročnú a 365-dňovú známku. Predaj ročnej sa teda utlmí a zostane 365-dňová. Minister dopravy Andrej Doležal to vyhlásil v stredu po rokovaní vlády.

Doležal skonštatoval, že na základe spätnej väzby vyhodnotili, že niektorí motoristi mali komplikácie pri rozoznávaní ročnej a 365-dňovej známky. Ročná pritom platí od 1. januára až do konca januára nasledujúceho roka.

Ročnú známku tak bude možné naposledy zakúpiť začiatkom budúceho roka. „My potom utlmíme jej predaj a zostane v ponuke len klasická 365-dňová, ktorá de facto nahradí tú ročnú, aby už nedochádzalo k nedorozumeniam,“ dodal minister dopravy.

Vláda v stredu schválila návrh nariadenia z dielne Ministerstva dopravy a výstavby SR, podľa ktorého sa od januára budúceho roka zvýšia ceny diaľničných známok. Po novom si motoristi pri ročných a 365-dňových známkach priplatia 10 eur. Namiesto 50 eur tak budú stáť 60 eur. V prípade diaľničnej známky s 30-dňovou platnosťou pôjde o navýšenie o tri eurá, stáť teda bude 17 eur. Známka s desaťdňovou platnosťou zdražie o dve eurá na 12 eur.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Doležal upozornil na to, že cena diaľničných známok sa naposledy zvyšovala v roku 2011, pričom odvtedy majú motoristi k dispozícii dokopy 300 kilometrov nových diaľnic a rýchlostných ciest.

Domov
Zdieľať
Diskusia