Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. decembra 2022, 14:36
Čas čítania 1:03

Vyzerá to na pád vlády. Podľa Šeligu a Pčolinského má rozhodnutia v rukách Borguľa a Valášek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlasovanie o dôvere vlády Eduarda Hegera prebehne už zajtra.

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga aj šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský predpokladajú, že v parlamente sa nájde nadpolovičná väčšina poslancov (76), ktorá zahlasuje za pád vlády Eduarda Hegera. Z ich vyjadrení tiež vyplýva, že koalícia by mohla pri utorkovom hlasovaní o osude vlády opustiť rokovaciu sálu.


„Momentálne to vyzerá tak, že vláda padne a bude to stáť na hlase Tomáša Valáška (nezaradený) a Martina Borguľu (Sme rodina),“ skonštatoval Šeliga. Dodal, že termín hlasovania o osude kabinetu sa zrejme posúvať nebude. „Koalícia bola pripravená to posunúť, ale SaS to tvrdo odmietla. Ani sa nechcú baviť, chcú proste povaliť vládu,“ podotkol.

šeliga, heger
Zdroj: TASR/Jakub Kotian


Úvahy SaS o úradníckej vláde či novom kabinete sa podľa slov Šeligu rozplynuli. „To znamená, že budú predčasné voľby, pravdepodobne,“ dodal. Podčiarkol, že poslanci pripravení hlasovať za pád vlády sa musia rozhodnúť, či im stojí za to zopakovať scenár Radičovej vlády.


Vládni poslanci budú na koaličnej rade hovoriť o možnosti, že by vládni poslanci neboli na hlasovaní. „Nech celé Slovensko vidí, kto povalil vládu,“ ozrejmil. V takomto postupe nevidí problém ani Peter Pčolinský zo Sme rodina. „Kto chce hlasovať za pád vlády, nech je v pléne, kto nechce, tak tam nebude,“ uviedol.

Pčolinský
Peter Pčolinský a Boris Kollár (obaja Sme rodina). Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Čo sa týka postupu Borguľu, podľa slov Pčolinského je pomerne samostatný, a pokiaľ vie, jeho postoj platí a zahlasuje za odvolanie kabinetu. Poslanec totiž avizoval, že pre neúspešné odvolávanie Mikulca podporí pád vlády. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ani Šeliga, ani Pčolinský si nemyslia, že by sa v utorok hlasovalo aj o štátnom rozpočte. Podľa slov Pčolinského je to však otázka na ministra financií Igora Matoviča. Uvidí sa však aj podľa toho, ako dopadne hlasovanie o osude vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia