Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik TASR
11. decembra 2022, 19:36
Čas čítania 1:03

Niektoré vlaky majú pre snehovú kalamitu aj 6-hodinové meškanie. Situácia s počasím sa však už upokojuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Desiatky vlakových spojení má meškanie stovky minút.

Mnohé časti Slovenska, no predovšetkým východné regióny, dnes bojovali s intenzívnymi snehovými kalamitami. Košice vyhlásili 1. stupeň kalamitnej situácie a v Prešove je od nedeľného rána vyhlásený stav nebezpečia. Problémy so snežením sa dotkli nielen vozidiel, ale aj železničnej dopravy.

Desiatky vlakových spojení má totiž meškanie aj stovky minút. Okolo 16. hodiny boli najväčšie meškania spôsobené kalamitou od 105 do 325 minút. Aktuálne sú však aj väčšie meškania.

Podľa webu Meskanievlakov.info majú niektoré spoje meškanie aj 423 minút. Ide o IC vlaky a vlaky kategórie Ex smerujúce z Košíc do Bratislavy, ale aj vlak kategórie R smerujúci z Košíc do Zvolena a EN na trase Praha – Humenné.

Aktuálna tabuľka meškania vlakov na Slovensku v nedeľu večer 11. decembra.
Aktuálna tabuľka meškania vlakov na Slovensku v nedeľu večer 11. decembra. Zdroj: Meskaniavlakov.info

„Situácia v Košiciach je stále napätá – vlaky jazdia s obmedzeniami. Ak je vaša cesta vlakom na východe SR nevyhnutná, ospravedlňte, prosím, vzniknuté meškania a nepríjemnosti. Spolu so ŽSR robíme všetko pre obnovenie dopravy,“ napísala železničná spoločnosť ZSSK po 15. hodine.

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

„Manažér infraštruktúry intenzívne odstraňuje následky sneženia, prudkého vetra a značnej námrazy, v dôsledku čoho vznikajú od rána meškania,“ uviedla ZSSK. V spolupráci so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) vraj robia všetko pre obnovenie dopravy.

Situácia v súvislosti s nepriaznivým počasím sa však aj napriek dlhým meškaniam na východnom Slovensku oproti ránu upokojila. Hasiči v Košickom a Prešovskom kraji zasahovali v zhruba sto prípadoch. 

„Od rána sme mali 91 zásahov vo všetkých okresoch Košického kraja, väčšinou išlo o popadané konáre a vozidlá zapadnuté v závejoch. Hneď ako ustal vietor, nápor bol menší,“ povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach. V Prešovskom kraji evidovali od rána 15 výjazdov technického charakteru v súvislosti so snehom a silným vetrom.

Domov
Zdieľať
Diskusia