Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. decembra 2022, 17:15
Čas čítania 1:28

Cristiano Ronaldo prehovoril prvýkrát po nečakanom vypadnutí z MS: Za svoj sen som bojoval 16 rokov. Ten sa včera skončil

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Môj sen bol krásny, kým trval, hovorí Ronaldo v dojemnom príhovore.

Portugalsko z MS v Katare vypadlo už v sobotu počas štvrťfinále, a to nečakane proti Maroku (0 : 1), ktoré v tomto dueli nebolo favoritom. Vzhľadom na to, že pre portugalského kanoniera Cristiana Ronalda išlo o jeho posledný svetový šampionát v reprezentačnom drese, po zápase sa neubránil slzám smútku.

37-ročný útočník na prehru pre médiá nijako nereagoval, prvýkrát sa vyjadril až v nedeľu popoludní na svojom instagramovom profile, na ktorom má už cez 512 miliónov followerov. V dojemnom príspevku hovorí o svojom sne, ktorý sa mu počas kariéry nikdy nepodarilo naplniť a po včerajšku je s ním koniec.

cristiano ronaldo
Zdroj: TASR/AP

„Vyhrať majstrovstvá sveta s Portugalskom bolo najväčším a najambicióznejším snom mojej kariéry. Za tento sen som tvrdo bojoval. Na piatich majstrovstvách za posledných 16 rokov, na ktorých som skóroval, som hral vždy po boku skvelých hráčov a s podporou miliónov Portugalčanov. Vždy som zo seba na ihrisku zanechal všetko. Nikdy som sa neotočil tvárou boju a nikdy som sa nevzdal tohto sna,“ píše Ronaldo.

20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

„Bohužiaľ, včera sa sen skončil. Nestojí za to reagovať zbrklo. Chcem len, aby všetci vedeli, že sa toho povedalo a napísalo veľa. Veľa sa o tom špekulovalo, ale moja oddanosť Portugalsku sa ani na chvíľu nezmenila. Vždy som bol tým, kto bojoval za cieľ všetkých a nikdy by som sa neotočil chrbtom k svojim spoluhráčom a mojej krajine,“ dodal CR7.

Napokon poďakoval svojej krajine, Kataru a ukončil príhovor slovami, že jeho sen bol krásny, kým trval. „Teraz je čas byť dobrým radcom a nechať každého, aby si urobil svoj vlastný záver,“ uzavrel kapitán Portugalska.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Mnohí fanúšikovia Cristiana Ronalda po prehre Portugalska s Marokom 0 : 1 na MS v Katare vyčítali trénerovi portugalského národného tímu, že 37-ročného kanoniera v jeho posledné majstrovstvá sveta nezaradil do základnej zostavy vo štvrťfinále šampionátu. Na trávnik ho poslal až počas druhého polčasu v 51. minúte, keď už prehrávali.

Ronaldo do zápasu vstúpil ako náhradník za Rubena Nevesa. Skóre sa tímu nepodarilo napraviť, a tak Portugalsko z majstrovstiev vypadlo počas štvrťfinále. Maroko tak prekvapujúco porazilo favorita a zároveň dohnalo k slzám jedného z najznámejších hráčov na svete. Okrem toho sa Maroko stalo prvou africkou krajinou v histórii, ktorá sa zúčastní semifinále MS vo futbale.

Domov
Zdieľať
Diskusia