Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vojtěch Vanda
10. decembra 2022, 18:16
Čas čítania 1:33

Tragédia v Katare: Novinár zomrel počas zápasu Argentíny s Holandskom, mal 48 rokov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Tragédia v Katare: Novinár zomrel počas zápasu Argentíny s Holandskom, mal 48 rokov
Zdroj: Doug Zimmerman/ISI Photos/Getty Images

Známy americký športový novinár zomrel na infarkt pri štvrťfinálovom zápase Argentína vs. Holandsko.

Americký futbalový novinár Grant Wahl zomrel v piatok počas štvrťfinálového zápasu Argentína – Holandsko na majstrovstvách sveta v Katare. Informoval o tom The Guardian a Americká futbalová asociácia, ktorá k jeho smrti vydala prehlásenie. Wahl pracoval pre CBS Sport, NBC News a aj ďalšie médiá. Na štadióne Lusail vraj podľahol infarktu, mal 48 rokov.

Wahl bol známy novinár, ktorý sa netradične venoval európskemu futbalu – športu nie až takému populárnemu na jeho kontinente. Osudový zápas komentoval aj naživo na Twitteri.

„Celá Americká futbalová spoločnosť je zronená správou, že sme stratili Granta Wahla. Fanúšikovia kvalitnej futbalovej žurnalistiky sa na neho mohli vždy spoľahnúť, že prinesie tie najzábavnejšie príbehy zo sveta futbalu. Jeho dravosť a zápal pre futbal boli jedným z aspektov, ktoré pomáhali osvete o tejto hre v USA,“ rozlúčila sa s ním asociácia v prehlásení.

Podľa Guardianu sedel Wahl v press zóne v najvyššej časti štadiónu, keď náhle skolaboval. Ostatní novinári okolo neho sa mu snažili pomôcť a zavolali zdravotníkov. Oživovanie na mieste prebiehalo dvadsať minút, po skončení zápasu ho odviezli preč.

Wahl podporoval LGBT+ komunitu, sťažoval sa na únavu

Novinár bol jedným z tých, ktorí aj napriek zákazu katarských úradov ostali podporovateľmi LGBT+ komunity. Pred zápasom Spojených štátov s Walesom si obliekol tričko vo farbách dúhy, pre ktoré ho bezpečnostná služba zadržala. Wahl povedal, že to urobil preto, aby vyjadril svoje sympatie.

25. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 2:42 Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes

V pondelok sa sťažoval na zdravotné problémy, pre ktoré navštívil aj katarskú nemocnicu. „Tri týždne prakticky bez spánku, veľa stresu a práce sa na vás môžu podpísať,“ uviedol na sociálnej sieti.

„To, čo počas posledných desiatich dní vyzeralo ako nachladenie, sa počas zápasu USA – Holandsko zmenilo na niečo vážnejšie a cítil som, ako ma tlačí v hornej časti hrudníka. Covid som nemal, ale šiel som na lekársku kliniku v hlavnom mediálnom centre, kde mi povedali, že mám pravdepodobne zápal priedušiek. Dali mi antibiotiká a nejaký silný sirup proti kašľu a po pár hodinách sa už cítim lepšie,“ dodal v ten istý deň.

Wahl nedávno pracoval na trojdielnom dokumente o rivalite medzi americkým a mexickým futbalom, ktorý vyšiel na Amazon Prime. O športe písal aj na svojom webe a moderoval podcast Fútbol with Grant Wahl.

Domov
Zdieľať
Diskusia