Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
9. decembra 2022, 12:05
Čas čítania 0:35

Systém protivzdušnej obrany S-300, ktorý sme dodali Ukrajine, stále operuje. Zachránil vraj množstvo životov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko je aj naďalej pripravené pomáhať Ukrajine.

Protiletecký systém obrany S-300, ktorý Slovenská republika dodala Ukrajine, je stále funkčný a operuje na vojnou zmietanom území. Informoval o tom po návrate z oficiálnej návštevy ukrajinského Kyjeva minister obrany Jaroslav Naď. „Je veľmi úspešný, poskytli nám štatistiku, podľa ktorej zachránil množstvo životov,“ povedal minister Naď.

Naďove slová tak opäť vyvracajú klamstvá o zničení S-300, ktoré Ruská federácia šírila bezprostredne po odovzdaní systému protivzdušnej obrany do rúk Ukrajiny. Ruský minister obrany na sociálnej sieti Telegram vtedy oznámil, že ozbrojené sily pri ukrajinskom meste Dnepropetrovsk zničili systém protivzdušnej obrany S-300.

Naď v tejto súvislosti poukázal, že slovenská vláda v stredu schválila desiaty balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Najvyšší predstavitelia Ukrajiny sa podľa neho obávajú, že v prípade zmeny vlády sa pomoc od SR skončí. „Minimálne od troch vysokých ústavných činiteľov som počul obavu, že ak by došlo k výmene vlády, tá vláda by nemusela byť proukrajinská a prodemokratická,“ dodal Naď. 

Domov
Zdieľať
Diskusia