Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti FLYING SOLUTIONS.
6. decembra 2022, 16:04
Čas čítania 2:18
Sponzorovaný obsah

Ako si vybrať dobrú jazykovú školu na výučbu angličtiny v Bratislave?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Výber dobrej jazykovej školy je veľmi dôležitý a netreba ho zanedbať.

Rozhodnutie prihlásiť sa do jazykovej školy znamená, že už ste oboznámení s výhodami navštevovania kurzov v jazykovej škole. Výber dobrej jazykovej školy je veľmi dôležitý a netreba ho zanedbať. Výsledkom vášho výberu bude, že sa budete na každú svoju lekciu angličtiny tešiť alebo na lekcie budete chodiť znechutení. V tomto článku vám ponúkame pár tipov, na ktoré by ste sa mali pri výbere jazykovej školy zamerať.

práca, učenie, kolegovia
Zdroj: Unsplash

1. Veľkosť skupiny 

Čím menšie triedy, tým lepšia skúsenosť s učením. Aj keď mať veľa spolužiakov znie zábavne, v skutočnosti veľká skupina spôsobuje zníženie schopnosti napredovať. Je ťažké robiť pokroky v triede s dvadsiatimi účastníkmi, pretože to znamená menej pozornosti venovanej každému jednotlivému študentovi. Ideálom sú individuálne kurzy, počas ktorých je pozornosť učiteľa sústredená len na vás. Toto vám ponúka nespornú výhodu na identifikovanie vašich problémových oblastí a môžete tak pracovať na ich zlepšení. Ak vám finančné možnosti nedovoľujú prihlásiť sa na individuálny kurz angličtiny, zvoľte si aspoň variant skupinového kurzu, kde skupina nemá viac ako 10 účastníkov.

2. Lokalita

Načo je dobrá jazyková škola, ak do nej musíte hodinu alebo viac dochádzať? Dostať sa z jednej strany Bratislavy na druhú vám niekedy môže dať zabrať. Vyberte si takú školu, do ktorej nebudete dochádzať viac ako 30 minút. Dlhý čas strávený na ceste je jedným z bodov, ktorý vám po čase môže lekcie znechutiť.

ryšavé vlasy, žena, úsmev
Zdroj: Pixabay

3. Iba anglický jazyk

Pokúste sa nájsť jazykovú školu, ktorá počas výučby využíva výlučne anglický jazyk. To znamená, že na vyučovaní je prísne zakázané používať iný jazyk ako angličtinu, bez ohľadu na to, či je lekcia vyučovaná prostredníctvom lektorov English native speakers alebo slovenských lektorov. Aj keď vám to na začiatku môže prekážať, verte nám – neskôr zistíte, že je to pre vás prínosné.

4. Atmosféra

Hoci celková atmosféra vyzerá pri výbere jazykovej školy ako hlúposť, v skutočnosti to tak nie je. Zábavné a priateľské prostredie je základ. Do jazykovej školy by ste sa mali tešiť, takže ak sa vám nepáči atmosféra školy, neváhajte ju zmeniť.

5. Referencie

Ako zistiť kvalitu jazykovej školy? V prvom rade si prejdite internetovú stránku školy a nájdite v nej informácie o kurze. Kvalitná jazyková škola musí mať na webe všetky potrebné informácie. Na stránkach jazykových škôl často nájdete aj spokojných klientov. Zvučné mená klientov vám môžu našepkať, že ide o dobrý výber. Pomôcť nájsť recenzie vám môže aj Google. Veľa ľudí vkladá či už pozitívne, alebo negatívne komentáre týkajúce sa ich skúseností v tej-ktorej jazykovej škole na jej Google profil. Čím viac dobrých recenzií, tým väčší predpoklad, že je daná jazykovka naozaj dobrá. Taktiež sa môžete spýtať ľudí na osobnú skúsenosť, ktorú mali s danou jazykovou školou. Nič nie je lepšie ako osobná skúsenosť.

učenie
Zdroj: Pixabay

6. Ukážková hodina

Ostaňme pri osobnej skúsenosti. Niektoré jazykové školy ponúkajú ukážkovú hodinu zadarmo. Využite túto príležitosť, otestujete si tak lektorov, atmosféru, spôsob výučby a v neposlednom rade aj čas, ktorý vám zaberie cesta do jazykovej školy.

7. Cena

Nakoniec musíme spomenúť aj cenu. Cena je dôležitá, aj keď sa považuje za neslušné o nej diskutovať, pretože znalosti sú neoceniteľné. Akokoľvek to môže byť pravda, platiť premrštené sumy za kurzy angličtiny nie je práve múdrym rozhodnutím, pretože jazykové vzdelávanie je proces a nemôžete doň tlačiť peniaze donekonečna. Niektoré jazykové školy investujú veľké peniaze do reklamy a neustálej modernizácie interiéru svojej prevádzky, ktoré sa zaručene musia odraziť aj na cene kurzov a nemajú pre vás takmer žiadnu pridanú hodnotu. Skúste dať šancu aj malým jazykovým školám, ktoré majú prijateľnejšie ceny pri rovnakej kvalite výučby angličtiny.

Kompletná ponuka kurzov angličtiny od Flying Solutions
Domov
Zdieľať
Diskusia