Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
8. decembra 2022, 16:30
Čas čítania 4:31

Kde na Slovensku kúpiť vianočný stromček? Za 12,5 € vieš mať doma metrovú jedličku, ale môžeš si ho aj prenajať a byť ekologický

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Mnohé reťazce ponúkajú zvýhodnené možnosti nákupu rezaných jedlí. Väčšina Slovákov však stále dôveruje umelým stromčekom.

Snehom zaprášený zabalený zelený valec na streche rodinného auta patrí k typickým úkazom hustej predvianočnej premávky. Vianočný stromček má počas sviatkov doma alebo aspoň vonku až 97 % obyvateľov Slovenska.

Živý stromček má napriek zdaniu na Slovensku podľa prieskumu iba 20 % opýtaných. Z nich si malá časť vyberie verziu v kvetináči a ešte menší počet vyzdobí už prítomný stromček v záhrade či na terase.

Suverénne najviac ľudí, až 79 %, sa pred sviatkami uspokojí s umelohmotnou skladačkou a niekoľkýkrát oprašujú kartónové škatule. My sme zisťovali, kde tento rok nájdeš najzaujímavejšie a najlacnejšie ponuky?

Stromček
Výber živého stromčeka je pre mnohé rodiny každoročnou misiou. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Verní zákazníci dokážu ušetriť

Móda odmeňovania zákazníkov za vernosť neobchádza ani segment vianočných stromčekov. Bratislavská IKEA vráti členom svojej rodiny IKEA Family naspäť až polovicu z ceny 24,99 eura. 12,50 dostanú vo forme zľavovej poukážky na ďalší nákup. Nákup stromčekov, predávaných v jedinej veľkostnej kategórii, je tento rok obmedzený na 10 kusov na zákazníka.

26. decembra 2023, 12:00 Čas čítania 0:19 KVÍZ: V ktorej krajine hádžu na Vianoce jedlo o stenu a kde majú na štedrovečernom stole KFC? KVÍZ: V ktorej krajine hádžu na Vianoce jedlo o stenu a kde majú na štedrovečernom stole KFC?

Švédsky reťazec ubezpečuje o opätovnom použití pri výrobe knižnice Billy v závode v Malackách. Na jednu knižnicu tu spotrebujú drevo asi z desiatich stromčekov. Časť z vyrobených knižníc bude odovzdaná školám či neziskovým organizáciám.

Odmenu za nákup rezaného živého stromčeka ponúka aj 10 obchodov siete OBI. Pri nákupe rezaného vianočného stromčeka tu získaš kupón so zľavou 10 % na januárový nákup v hodnote nad 30 eur.

Rezané jedličky tu podľa veľkosti kúpiš od 14,99 do 25,99 eura. Zľavu nie je možné kombinovať s inými akciami ani kupónmi a neplatí na online nákup, ani nákup paliva či darčekovej karty.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 126450 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké výhody má prenájom stromčeka.
  • Odkiaľ pochádza väčšina živých stromčekov na Slovensku.
  • Kedy splatí umelý stromček svoj ekologický dlh.
  • Na čo si musíš dať pozor pri kúpe stromčeka v črepníku.
Domov
Zdieľať
Diskusia