Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
4. decembra 2022, 14:36
Čas čítania 1:00

Podpora vojny na Ukrajine medzi Rusmi výrazne klesá. Viac ako 50 percent obyvateľov chce mier

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tichý súhlas obyvateľov s vojnou už možno čoskoro nebude v Rusku realitou.

Podpora vojny na Ukrajine medzi ruskou verejnosťou výrazne klesá. Uviedlo to britské ministerstvo obrany v nedeľu v pravidelnej dennej správe a odvolalo sa pritom na prieskum verejnej mienky v Rusku.


„Rusko pravdepodobne nasledujúcich niekoľko mesiacov nedosiahne veľké úspechy na bojisku na Ukrajine, preto udržať si rovnaký tichý súhlas obyvateľov s vojnou bude zrejme pre Kremeľ čoraz ťažšie,“ uviedli Briti.


Britské ministerstvo poukázalo na správu nezávislého ruského média, ktoré si vyžiadalo prístup k údajom zozbieraným ruskou Federálnou službou ochrany pre interné použitie. FSO je zodpovedná za ochranu najvyšších ruských činiteľov.


„Údaje ukázali, že 55 percent Rusov dáva prednosť mierovým rozhovorom s Ukrajinou a iba 25 percent podporuje pokračovanie konfliktu,“ napísal rezort britskej obrany bez toho, aby identifikoval spomínané nezávislé ruské médium. Na začiatku vojny podporovalo „špeciálnu vojenskú operáciu“, ako Kremeľ vojnu nazýva, približne 80 percent Rusov, dodali Briti.


Britské ministerstvo obrany zverejňuje informácie pochádzajúce od spravodajských služieb Spojeného kráľovstva už od začiatku vojny vo februári a robí to s cieľom oponovať ruským správam a posilňovať podporu Ukrajiny na Západe. Moskva obviňuje Londýn z dezinformačnej kampane.

Nemusí to byť také ružové, ako sa zdá 

Dnes ráno sme informovali, že by ruský prezident Vladimir Putin mohol prípadné mierové rozhovory s Ukrajinou využiť na doplnenie výzbroje svojej armády predtým, ako by spustil nový útok. Uviedol to v sobotu britský minister zahraničných vecí James Cleverly.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Cleverly v rozhovore pre denník The Telegraph povedal, že existuje riziko, že „prímerie by Putin mohol využiť na vycvičenie ďalších vojakov, výrobu ďalšej munície a prezbrojenie ozbrojených síl“.

Viac sa dočítaš TU.

Domov
Zdieľať
Diskusia