Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
1. decembra 2022, 18:29
Čas čítania 0:51

Boris Kollár: SaS povalí každú vládu, neviem kto s nimi bude chcieť vládnuť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde z dielne SaS bude zrejme vo štvrtok 8. decembra.

Predseda parlamentu Boris Kollár sa na tlačovej konferencii vyjadril, že strana SaS má nutkanie povaliť každú vládu a následne prinášať chaos. Dodal, že nevie, kto ešte bude chcieť ísť s SaS do vlády, keď každú povalí.

„Doteraz bol chaos vo vláde, keď z tej vlády SaS odišla, máme ho tu. Je to strana, ktorá má potrebu povaliť každú vládu a potom prinášať chaos,“ vyhlásil Kollár. 

Uviedol tiež, že sa ešte bude rozprávať aj s poslancom Sme rodina Martinom Borguľom, ktorý avizoval hlasovanie za pád vlády. Kollár sa ho chce spýtať na jeho postoj a či je možné ho ešte zmeniť.

Vysvetlil, že Borguľa mal výhrady voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi a mrzelo ho, že ostal vo funkcii. Martin Borguľa je obvinený z korupcie. Pred komunálnymi voľbami údajne zaplatil 50-tisíc eur cez sprostredkovateľa – mafiána Petra Petrova – policajtom za to, aby nevyšetrovali jeho kauzu. 

Kollár na tlačovke takisto označil obštrukcie poslancov zo Za Ľudí a OĽaNO ako vydieranie. Trinásť poslancov zo spomínaných strán vyhlásilo, že podporí štátny rozpočet, len ak parlament neodhlasuje novelu trestného zákona z dielne poslanca Tomáša Tarabu. Ten navrhuje znížiť tresty za ekonomickú kriminalitu. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Schôdza o vyslovení nedôvery vláde Eduarda Hegera sa bude konať zrejme už 8. decembra, teda ešte pred hlasovaním o rozpočte. Mimoriadne rokovanie o odvolaní celého kabinetu premiéra iniciovali SaS a Hlas-SD. 

Domov
Zdieľať
Diskusia