Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. decembra 2022, 15:26
Čas čítania 1:16
Peter Vnuk

Vivat Slovakia alias slovenské GTA môžeš zadarmo skúsiť na Steame

Vivat Slovakia alias slovenské GTA môžeš zadarmo skúsiť na Steame
Zdroj: Vivat Slovakia demo
TECH ČESKÉ A SLOVENSKÉ HRY HRY NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ) SLOVENSKO TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Autori už dali k dispozícii grafické demo, kde si môžeš pochodiť ako hlavný hrdina.

Slovenský Team Vivat už nejaký čas pracuje na hre, ktorú mnohí prirovnávajú ku GTA. Má mať otvorený svet, na hrdinu sa pozeráme z pohľadu tretej osoby a zrejme aj herné princípy budú podobné ako v kultovej sérii Grand Theft Auto. Takže hlavná náplň bude plnenie úloh, v tomto prípade založených na skutočných udalostiach.

Dej je zasadený do divokých 90. rokov, keď sa naša krajina zmietala v postkomunistickom marazme. V zmenšenej 3D podobe Bratislavy sa pohybuješ v úlohe hrdinu, ktorého dabuje Marián Labuda ml. a okrem neho sa v dabingu uplatnili aj ďalší slovenskí a českí herci ako Lukáš Frlajs, Milan Žitný, Rasťo Piško či Kristína Svarinská. Protagonista má byť agentom Slovenskej informačnej služby a ako krytie využíva prácu taxikára. (Žeby inšpirácia v českom titule Mafia?)

Hru bolo možné podporiť aj crowdfundingovo na Startlabe. Tam zožala úspech a z počiatočne potrebnej sumy 10-tisíc eur sa dostala na 60-tisíc eur. Takže sa môžeme tešiť na autentické rádiá tvorené reálnymi slovenskými podcastmi a influencermi, funkčnú bratislavskú MHD či vlastného psíka. (Žeby inšpirácia vo Falloute?)

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Grafické demo, ktoré si teraz na Steame môžeš vyskúšať, obsahuje bugy, ale aj easter eggy. Pochádza z apríla 2021 a tvorcovia zdôrazňujú, že finálna verzia hry, ktorá by mala byť hotová na konci roka 2023, bude vyzerať podstatne inak. Ochutnávka úrovňou grafiky pripomína GTA: San Andreas, no podstatné je, že už predstavuje prostredie, hudbu, dabing aj špecifický humor.

Keď si vypočuješ náhodný rozhovor dvoch mamičiek o cene plienok a feťákoch v Petržalke, bude ti jasné, že sa je na čo tešiť. Demo odohrávajúce sa na malej ploche na bratislavskom sídlisku predvádza aj striedanie dňa a noci, obsahuje niekoľko easter eggov a nechýbajú mu ani drobné vtípky. Hrdina je dokonca schopný spadnúť, ak sa potkne či do niečoho narazí, takže tvorcovia zjavne riešia aj fyziku a detaily, čo je dobrá správa.

Škoda len, že sme si zatiaľ nevyskúšali strieľanie či jazdu autom.

Obrázky v galérii sú z grafického dema.

Vivat Slovakia grafické demo.Vivat Slovakia grafické demo.Vivat Slovakia grafické demo.Vivat Slovakia grafické demo.
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia