Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. decembra 2022, 10:35
Čas čítania 1:21

Lekári v slovenských nemocniciach sťahujú hromadné výpovede. Tieto zariadenia už fungujú naplno

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kríza slovenského zdravotníctva je nateraz zažehnaná.

Národná rada SR včera odsúhlasila zvýšenie platov lekárov a vláda a odborári podpísali memorandum. Kríza slovenského zdravotníctva je nateraz zažehnaná. Obe strany veria, že je to začiatok spolupráce a krok k lepšiemu zdravotníctvu na Slovensku. 

Prezidentka zrejme zákon o zvyšovaní platov podpíše v priebehu dnešného dňa. 

Svoje výpovede už stiahli lekári vo viacerých nemocniciach. 

V Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici dnes stiahli výpovede všetci 33 lekári a nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť bez obmedzení, informoval riaditeľ nemocnice Igor Steiner.

Zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu bude poskytovať aj Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. 55 lekárov, ktorí podali výpovede, ich dnes stiahlo. NsP o tom informovala na sociálnej sieti a ubezpečila pacientov, že plánované operácie budú pokračovať bez obmedzení.

Po schválení zvýšenia platov stiahli svoje výpovede aj lekári z nemocníc v Žilinskom samosprávnom kraji, informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová. Nemocnice Žilinského kraja tak budú fungovať v normálnom režime.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

V Univerzitnej nemocnici Bratislava stiahli svoje výpovede takmer všetci lekári s výnimkou šiestich. Nemocnica preto pokračuje v štandardnom režime a bude poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu, potvrdila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. 

Aj Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku bude naďalej poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Všetci lekári, ktorí podali výpovede, ich stiahli, potvrdila hovorkyňa ÚVN Petra Dišková.

Takmer všetci lekári z Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach stiahli svoje výpovede, infomovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková s tým, že nemocnica funguje v štandardnom režime a pre pacientov sa nič nemení.

Od soboty bude v plnom režime fungovať aj Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Výpovede stiahli všetci 144 lekári a nastúpili do práce, potvrdil riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník.

Výpovede stiahli aj všetci lekári z Fakultnej nemocnice v Trenčíne, informovala hovorkyňa nemocnice Martina Holecová. Zdravotná starostlivosť pacientov je podľa jej slov zabezpečená. 

Podľa hovorcu Mateja Martoviča k 1. decembru stiahli výpovede všetci lekári Fakultnej nemocnice v Trnave. Postupne obnovujú a spúšťajú plánované operačné výkony a hospitalizácie.

Plynulosť poskytovania zdravotnej starostlivosti je vďaka stiahnutiu výpovedí lekárov zabezpečená aj v Rooseveltovej nemocnici a v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Domov
Zdieľať
Diskusia