Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
30. novembra 2022, 15:41
Čas čítania 0:40

Miliardár a zakladateľ Alibaby Jack Ma vraj žije v Tokiu. Za záhadných okolností zmizol v roku 2020

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa dostupných infomácií Jack Ma v Japonsku trávi čas návštevou termálnych prameňov či lyžovačkami so svojou rodinou. Takisto pravidelne cestuje do USA a technologického centra v Izraeli.

Jeden z najbohatších ľudí v Číne, podnikateľ a zakladateľ Alibaba Group Jack Ma zmizol z verejného života ešte v roku 2020 po tom, čo sa dostal do konfliktu s čínskou vládou. Posledný polrok údajne žije v Tokiu, píše portál Financial Times s odvolaním sa na zdroje z okolia podnikateľa. 

O mieste jeho pobytu sa špekulovalo dlhé mesiace. Z verejného života sa stiahol po tom, čo kritizoval čínsky finančný regulačný systém. Kritika miliardára tak nahnevala vládu, že začala s reguláciou jeho podnikov aj prísnymi zásahmi proti viacerým technologickým firmám v krajine. 

Jack Ma.
Jack Ma. Zdroj: Wang HE (Getty Images)

Aktivita čínskych úradov spôsobila, že majetok najbohatších ľudí v Číne výrazne poklesol. Cena akcií spoločnosti Alibaba sa v porovnaní s rokom 2020 prepadla až o 75 %. Majetok spomínaného miliardára má v súčasnosti približne polovičnú hodnotu. 

Jack Ma odstúpil z funkcie predsedu spoločnosti Alibaba ešte v roku 2019. Stále je členom Správnej rady Jack Ma Foundation.

Podľa FT Jack Ma v Japonsku trávi čas návštevou termálnych prameňov či lyžovačkami so svojou rodinou. Takisto pravidelne cestuje do USA a technologického centra v Izraeli. 

Domov
Zdieľať
Diskusia