Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
30. novembra 2022, 9:49
Čas čítania 0:36

Muskov Twitter otvára dvere dezinformátorom. Opäť mení pravidlá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Táto zmena prístupu môže viesť k nárastu šírenia nepravdivých tvrdení o covide v čase, keď sa zvyšujú počty nakazených v Číne i v iných oblastiach sveta.

Americká spoločnosť Twitter oznámila, že zrušila obmedzenia, ktoré zabraňovali šíreniu dezinformácií týkajúcich sa ochorenia COVID-19. „S účinnosťou od 23. novembra 2022 Twitter neuplatňuje politiku týkajúcu sa zavádzajúcich informácií o ochorení COVID-19,“ uvádza sa v oznámení zverejnenom na blogu spoločnosti Twitter, Inc.

Spočiatku nebolo jasné, ktoré konkrétne opatrenia už Twitter nebude presadzovať. Táto zmena prístupu môže viesť k nárastu šírenia nepravdivých tvrdení o covide v čase, keď sa zvyšujú počty nakazených v Číne i v iných oblastiach sveta.

Twitter už na počiatku pandémie v roku 2020 zaviedol sériu opatrení proti šíreniu covidových dezinformácií vrátane označovania príspevkov s pochybným obsahom či odstraňovania falošných tvrdení o vakcínach proti koronavírusu.

Musk avizoval amnestiu, v rámci ktorej budú obnovené mnohé v minulosti pozastavené twitterové účty. O tejto možnosti dal zahlasovať v ankete. Obnovil napríklad účet americkej kongresmanky Marjorie Taylor Greeneovej, ktorý bol v januári zakázaný, informuje BBC.

Domov
Zdieľať
Diskusia