Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
28. novembra 2022, 22:24
Čas čítania 1:17

AKTUALIZOVANÉ: Vodič Boltu, ktorý viezol Zuzanu Kovačič Hanzelovú, hovorí, že to bolo celé inak

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Taxikár vysvetľuje, ako sa to udialo podľa jeho verzie.

Aktualizované o reakciu Zuzany Kovačič Hanzelovej.

Zuzana Kovačič Hanzelová na Instagrame informovala o prípade nevhodného správania taxikára, ktoré zažila, keď sa viezla so svojou kolegyňou. Vodič podľa novinárky vtipkoval o svojej opitosti, vravel novinárkam, že ich pozná, pýtal sa, či sa ho boja, a nakoniec odbočil z trasy k bytu jej kolegyne. Tá vraj vystúpila až po tom, ako vodiča upozornila, že má slzný sprej. Na vec už medzičasom reagovala aj spoločnosť Bolt.

K prípadu sa nám formou e-mailu ozval Juraj V., ktorý tvrdí, že bol vodičom dvojice novinárok. Podľa jeho tvrdenia však všetko prebehlo inak. Taxikár vraj zákazníčkam povedal, že ani on nemusí byť triezvy, ale zo svojho rozhodnutia nepije.

Vravel tiež, že ich pozná z televízie, no nikdy predtým ich nevidel. Z GPS trasy k cieľu vraj odbočil preto, že sa chcel vyhnúť semaforom. K údajnému opakovaniu otázky, či sa ho klientky boja, sa v maile nevyjadril a kolegyňa novinárky Zuzany Kovačič Hanzelovej mu podľa jeho tvrdenia slzný sprej nespomínala.


Zuzana Kovačič Hanzelová: 97 % žien si nevymýšľa

Po zverejnení listu sa na sociálnej sieti opäť vyjadrila Zuzana Kovačič Hanzelová. Šoférovi zaželala, aby „nestrašil ženy“, a jasne deklarovala, že sa sťažovala na Bolt, nie na neho. „Môj post bol o apkách, podobných šoférov je viac a je to hlbší problém.“

Zároveň Zuzana Kovačič Hanzelová poukázala na reakciu na list taxikára. Po jeho zverejnení sa časť diskutujúcich pod správou postavila na jeho stranu. Nepáči sa jej ani spôsob medializácie. Podľa nej odrádza mnohé iné ženy, aby sa ozvali. „V našom prípade sme dve známe novinárky, ktoré naozaj nemajú žiadnu motiváciu vymyslieť niečo podobné. Ale v iných sú to prípady komplikovanejšie.“

Zároveň upozornila na fakt, že spoločnosť má tendenciu bagatelizovať hlas žien, upozorňujúcich na podobný typ správania: „97 percent žien si tieto príbehy nevymýšľajú a hovoria pravdu. Len 3 percentá áno. My sa správame naopak – akoby si to 97 percent vymýšľalo. Je to choré a nesprávne a nie je to prospešné pre nikoho,“ doplnila Kovačič Hanzelová.

bolt
Zdroj: Instagram/Zuzana Kovačič Hanzelová
Domov
Zdieľať
Diskusia