Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. novembra 2022, 14:37
Čas čítania 0:24

Pápež sa ponúkol, že by mohol sprostredkovať mier na Ukrajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Svätá stolica má záujem navštíviť Kyjev aj Moskvu.

Pápež František v pondelok uviedol, že je pripravený pokúsiť sa sprostredkovať mier medzi Ukrajinou a Ruskom. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.


František v rozhovore pre americký jezuitský žurnál povedal, že pozíciou Svätej stolice je „hľadať mier a porozumenie“. „Diplomacia Svätej stolice sa uberá týmto smerom a očividne je vždy ochotná sprostredkovávať,“ dodal.

Anketa:
Môže podľa teba snaha pápeža prispieť k mieru?
Áno.
Nie.
Áno.
50 %
Nie.
50 %

Pápež podľa svojich vyjadrení premýšľa o ceste a rozhodol sa, že ak vycestuje, navštívi Moskvu aj Kyjev – nielen jedno z týchto miest. Pápež na prvú adventnú nedeľu (27. novembra) po modlitbe Anjel Pána pripomenul hladomor umelo vyvolaný diktátorom Josifom Stalinom, ktorý na Ukrajine v rokoch 1932 – 1933 pripravil o život milióny ľudí.

2. apríla 2022, 14:30 Čas čítania 5:20 100 rokov od vlády Stalina. Ukrajinský hladomor, krvavé čistky a masové deportácie obyvateľov 100 rokov od vlády Stalina. Ukrajinský hladomor, krvavé čistky a masové deportácie obyvateľov
Domov
Zdieľať
Diskusia