Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
28. novembra 2022, 8:02
Čas čítania 1:09

Donald Trump hostil spoločne popierača holokaustu a Kanyeho Westa vo svojom luxusnom sídle. West mu navrhol miesto viceprezidenta

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Trump na svoju obranu uviedol, že Kanye sa objavil s nečakanými hosťami, ktorých nepoznal.

Bývalý americký prezident Donald Trump hostil vo svojom luxusnom sídle Mar-a-Lago nacionalistu a popierača holokaustu Nicka Fuentesa a rapera Kanyeho Westa. Týždeň po oznámení, že sa bude opäť uchádzať o prezidentskú stoličku, tak demonštruje svoju vôľu byť spájaný s ľuďmi, ktorí sú známi antisemitskými názormi, informuje CNN.

Kanye West zverejnil vo štvrtok na svojom Twitteri video, v ktorom tvrdí, že Trump je očarený nacionalistom Fuentesom. Podľa Westa je Fuentes „voči bývalému prezidentovi lojálny, na rozdiel od iných, ktorí ho po voľbách v roku 2020 zatratili“.

Zdroj CNN uviedol, že počas večere v Mar-a-Lago došlo aj k viacerým vypätým situáciám. Jednou z nich bolo napríklad, keď sa Kanye West spýtal Trumpa, či sa nechce pripojiť k jeho prezidentskej kampani ako viceprezident. Trump údajne na túto poznámku reagoval so smiechom a povedal, že West by nemal kandidovať a jeho potenciálni voliči by mali voliť jeho.

Reakcie na seba nenechali dlho čakať

„Bigotnosť, nenávisť a antisemitizmus nemajú v Amerike absolútne žiadne miesto vrátane Mar-A-Lago. Popieranie holokaustu je odporné a nebezpečné a treba ho rázne odsúdiť,“ znie oficiálna reakcia Bieleho domu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Trumpovu kontroverznú večeru komentoval aj bývalý americký veľvyslanec v Izraeli David Friedman. „Môjmu priateľovi Donaldovi Trumpovi: máš na viac. Dokonca aj obyčajná návšteva antisemitu, akým je Kanye West, a ľudskej špiny ako Nick Fuentes, je neprijateľná.“

Donald Trump uviedol, že Kanye West mu volal, či sa môžu spolu stretnúť, a nečakane sa objavil spolu s ďalšími troma hosťami. Bývalý prezident údajne nevedel, kto sú, pričom viackrát zopakoval, že Fuentesa nepoznal.

Domov
Zdieľať
Diskusia