Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
27. novembra 2022, 17:52
Čas čítania 0:51

Ruskí vojaci parádne naleteli ukrajinským lekárom v Chersone. Vďaka covidu-19 vymysleli geniálny spôsob, aby sa ich Rusi báli

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Primár Leonid Remiga ubránil svoju nemocnicu.

Personál chersonskej nemocnice zabránil svojou vynaliezavosťou obsadeniu budovy. Doktor z nemocnice Topinka prezradil, ako sa im podarilo udržať nemocnicu v ukrajinských rukách a zabrániť ošetrovaniu ruských vojakov, uvádza Insider

Cherson na juhu Ukrajiny bol jedným z prvých miest, ktoré ruská armáda obsadila krátko po vypuknutí invázie. Po osemmesačnej okupácii sa Rusi z mesta postupne stiahli a na povrch vyplával ďalší vynaliezavý vojnový príbeh. 

Predstierali veľký počet nakazených na covid-19 

Niekoľko dní po obsadení Chersonu prišli Rusi do nemocnice so zámerom ošetrovať v nej vojakov. Zamestnanci však vyhlásili, že nemocnica bojuje s veľkým počtom nakazených covidom, a preto nemôže poskytovať zdravotnú starostlivosť ruským vojakom.

Hlavný primár Dr. Leonid Remiga si obliekol kompletný ochranný oblek a personál umiestnil po celej nemocnici nápisy, ktoré varovali pred šírením nebezpečného ochorenia. Okupanti tejto historke uverili a nemocnica tak ostala v ukrajinských rukách. 

„Z našej nemocnice sa nemohla stať ruská nemocnica,“ uviedol statočný primár. „Všetci zamestnanci to tak cítili. Nemohol som ich opustiť,“ dodal. 

Primár ukázal svoje hrdinstvo aj v momente, keď za ním prišli vojaci, aby z nemocnice zvesil ukrajinskú vlajku. Remiga to rázne odmietol a vyhlásil, že pokojne ho môžu zastreliť, no vlajka dole nepôjde. 

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Ukrajinská armáda opätovne obsadila Cherson 11. novembra. Ruské jednotky sa z mesta predtým stiahli na druhý breh rieky Dneper. Odtiaľ naďalej pokračujú v ostreľovaní mesta.

Domov
Zdieľať
Diskusia