Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
26. novembra 2022, 19:25
Čas čítania 0:38

Mladý Ukrajinec si našiel prácu cez Whatsapp: Poslali ho prepašovať 30 migrantov, teraz v Trenčíne dostal roky väzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

30 Sýrčanov mal Ukrajinec previezť z Maďarska až do Nemecka.

21-ročný Ukrajinec Pavol Boichuk si na trenčianskom súde vypočul verdikt o nepodmienečnom treste vo výške 4 roky a 8 mesiacov za zločin prevádzačstva. Policajná hliadka ho na Slovensku zastavila, keď sa pokúšal previezť z Maďarska cez Slovensko 30 migrantov.

Jeho obhajca Martin Bránik pre TV Noviny povedal, že chlapec bol zmanipulovaný. Zareagoval vraj iba na inzerát na WhatsAppe a neskôr aj cez Facebook komunikoval s osobou, ktorú v živote nevidel. „Takže bol prosto nejakým spôsobom zavedený možnosťou zárobku, ale hovorím, reálne žiaden majetkový prospech z toho nemal,“ vysvetlil advokát mladíka. 

14. novembra 2022, 19:00 Čas čítania 0:29 Slovenská polícia začala vyšetrovať českú políciu. Podozriví sú z prevádzania Slovenská polícia začala vyšetrovať českú políciu. Podozriví sú z prevádzania

Metóda inzerovania na internete je v prípade regrutovania prevádzačov bežná. Zatiaľ najviac ich zadržali v Českej republike. Práve Ukrajinci tvoria najväčšie percento. 

Mladý Ukrajinec, ktorý mal Sýrčanov previezť až do Nemecka, spolupracuje s políciou, k činu sa priznal, oľutoval ho a trest mu preto skrátili o tretinu. Za prevádzačstvo mu na Slovensku pôvodne hrozil trest sedem až desať rokov. Obhajca trestný čin nenamietal, no nevylučuje odvolanie sa proti dĺžke vymeraného trestu.

Domov
Zdieľať
Diskusia