Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Weleda.
1. decembra 2022, 8:50
Čas čítania 1:47
Sponzorovaný obsah

Suchú pokožku môže spôsobiť nezdravý životný štýl aj nevhodne zvolená kozmetika. Zisti, ako jej môžeš jednoducho pomôcť

Suchú pokožku môže spôsobiť nezdravý životný štýl aj nevhodne zvolená kozmetika. Zisti, ako jej môžeš jednoducho pomôcť
Zdroj: Weleda
MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU
Uložiť Uložené

Skús vymeniť svoj sprchovací gél za prírodné tuhé mydlo. Dobrou voľbou je napríklad jedno z Aroma Bars od Weledy.

Napínanie pokožky, svrbenie či šupinky. Suchá pokožka sa prejavuje mnohými nepríjemnými spôsobmi, ktoré ti dokážu poriadne rozhodiť vnútornú pohodu. Ak si majiteľom suchej pokožky, určite často myslíš len na to, ako sa chceš poriadne poškrabať a zastaviť to nepríjemné svrbenie. Niekedy v tom možno hľadáš aj všemožné zdravotné problémy, avšak panika ešte nikomu nepomohla. Príčinu suchej pokožky skús najskôr hľadať vo svojej kúpeľni.

Weleda
Zdroj: Weleda

Suchú kožu spôsobuje nedostatok hydratácie

Prejavy ako mravčenie, napínanie, svrbenie alebo popraskanie kože sú ti zrejme dobre známe. Vieš však, prečo sa pokožka takto vysuší? Je to preto, že vonkajšie vplyvy narušili ochrannú bariéru tvojej pokožky. Na povrchu pokožky sa tvorí čoraz menej nových lipidov, ktoré sú však mimoriadne potrebné, pretože na seba viažu vodu. Bez nich teda rýchlo dochádza k dehydratácii pokožky.

Za všetkým hľadaj zloženie

Suchú pokožku môže spôsobiť všeličo od fajčenia a nezdravého životného štýlu cez dlhé opaľovanie bez ochrany až po lieky alebo kozmetiku. Kde máš teda začať hľadať dôvod svojej suchej pokožky? Skús si pomôcť vylučovacou metódou a začni tým najľahším. Možno tvoje súčasné mydlo obsahuje agresívne látky, ktoré pripravujú pokožku o jej prirodzené lipidy. Skús vymeniť mydlo alebo sprchovací gél za prírodné tuhé mydlo. Dobrou voľbou je napríklad jedno z Aroma Bars od Weledy.

potrebujem prírodné upokojenie pokožky
Weleda
Zdroj: Weleda

Dokonalá hydratácia pre tvoju pokožku

Pokiaľ v zložení svojho sprchovacieho gélu alebo mydla nájdeš napríklad parabény, silikóny, parfumovacie látky, syntetické tenzidy alebo iné syntetické látky, možno si našiel vinníka, ktorý môže za tvoju suchú pokožku. Čím teda nahradiť tvojho súčasného „parťáka“ do sprchy? Skvelou alternatívou sú rastlinné mydlá od Weledy.

Majú 100 % prírodné, biologicky odbúrateľné a vegánske zloženie. Stav tvojej pokožky teda nezhoršia, ale práve naopak, iba ju šetrne očistia. Navyše vďaka ošetrujúcemu bambuckému maslu kožu krásne zvláčnia a hydratujú.

Voňavý bonus pre tvoju myseľ

Rad Aroma Bars, ako už názov napovedá, sa zameriava aj na tvoju duševnú pohodu. Štyri vonné kompozície ti ponúknu štyri možnosti, ako sa pozitívne naladiť. Ak chceš poriadny relax, siahni po levanduľovom alebo kvetinovom mydle. Potrebuješ osviežiť myseľ pred prácou alebo školou? Ideálnou voľbou bude citrusové a bylinkové mydlo.

Weleda
Zdroj: Weleda

Ich vône sú intenzívne, avšak napriek tomu nevtieravé. Počítaj s tým, že v horúcej pare sa ešte viac rozvinú. Aby mydlá tak krásne voňali, nebolo potrebné siahnuť po chémii. Mydlá Aroma Bars tvoria 100 % prírodné esenciálne oleje, takže sú k tvojej pokožke maximálne šetrné.

100 rokov s Weledou

Weleda už vyše sto rokov rozvíja zdravie a krásu v súlade s prírodou a človekom prostredníctvom 100 % certifikovanej prírodnej kozmetiky. Suroviny starostlivo vyberá a novú prírodnú kozmetiku vyvíja tak, aby účinné látky naplno rozvinuli svoj potenciál. Prírodná kozmetika od Weledy je unikátna aj tým, že si značka rastliny a bylinky pestuje vo vlastných záhradách podľa zásad biodynamického poľnohospodárstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia