Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. novembra 2022, 10:47
Čas čítania 0:49

Britské letiská možno čoskoro zrušia limity na tekutiny v príručnej batožine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zdržania pre zabudnuté tekutiny predstavujú veľkú časť zdržaní.

Z Veľkej Británii sa možno už čoskoro bude dať letieť aj s väčším množstvom tekutín v príručnej batožine. Obmedzenia týkajúce sa prepravy tekutín a notebookov v príručnej batožine by mohli prestať platiť do polovice roku 2024. Tamojšie letiská by mali dovtedy uviesť do používania nové a precíznejšie 3D skenery.  


V súčasnosti môžu cestujúci v príručnej batožine prevážať tekutiny s objemom maximálne 100 mililitrov a pri kontrole na letisku musia byť nádoby zabalené do malého priehľadného plastového vrecka a umiestnené oddelene od zvyšku batožiny na páse. Maximálny objem kvapaliny nemôže presiahnuť jeden liter na osobu.


Pravidlo, ktoré hnevá nejedného cestujúceho, platí od roku 2006, keď britská polícia odhalila plán vyhodiť do vzduchu desať lietadiel výbušninami ukrytými vo fľašiach na nápoje. Obmedzenia pri preprave tekutín odvtedy platia po celom svete.


Nové skenery podobné nemocničným CT prístrojom poskytujú detailnejší 3D obraz obsahu batožiny. Skenery začali testovať na londýnskom letisku Heathrow už v roku 2017. Jeho generálny riaditeľ John Holland-Kay spresnil, že nové skenery práve zavádzajú na termináli 3.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Práve cestujúci, ktorí si nevybrali predmety z príručnej batožiny alebo sa snažia odletieť s veľkými fľašami tekutín, sú najčastejšou príčinou spomaľovania bezpečnostných kontrol na letiskách.

Domov
Zdieľať
Diskusia