Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
24. novembra 2022, 7:48
Čas čítania 0:51

Nemecko sa dôrazne ohradilo voči rečiam Borisa Johnsona. Podľa hovorcu vlády si neželalo kapituláciu Ukrajiny

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Boris Johnson tvrdil, že Nemecko uprednostňovalo vlastné ekonomické záujmy.

Hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit poprel tvrdenie bývalého britského premiéra Borisa Johnsona, že Nemecko si prialo, aby sa Ukrajina po spustení invázie vo februári rýchlo vzdala Rusku. Hebestreit počas tlačovej konferencie povedal: „Mám chuť prejsť na angličtinu – vravím vám, že to, čo Boris Johnson povedal, je ,utter nonsense‘, vyložený nezmysel. (...) Dobre vieme, že tento veľmi zábavný expremiér mal vždy svojský vzťah k pravde.“

Na ilustráciu nemeckého postoja použil prejav kancelára Olafa Scholza v nemeckom parlamente, v ktorom sa tri dni po začatí vojny dôrazne postavil na stranu Ukrajiny.

 
Boris Johnson svoj názor obhajoval údajnými čisto ekonomickými dôvodmi Nemecka. V interview pre CNN povedal, že „nemecký postoj bol v jednej fáze invázie taký, že môže nastať katastrofa, a preto bude v celej situácii lepšie, ak sa všetko rýchlo skončí a Ukrajina sa prestane brániť“.

Boris Johnson
Zdroj: Reprofoto CNN


Boris Johnson bol z funkcie predsedu vlády aj lídra konzervatívcov donútený odstúpiť v júni po sérii škandálov členmi vlastnej politickej strany. Vo funkcii zostal až do začiatku septembra, kým ho v nej nahradila dnes už tiež expremiérka Liz Trussová.

Domov
Zdieľať
Diskusia