Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. novembra 2022, 19:14
Čas čítania 1:03

Nemeckí futbalisti si pred zápasom na protest zakrývali ústa. O ľudských právach sa podľa nich nevyjednáva

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dúhová vlajka je symbolom tolerancie a sexuálnej rozmanitosti. Nie je to prvýkrát, čo mali organizátori šampionátu problém s jej nosením.

Nemeckí futbalisti si na tímovej fotke pred otváracím zápasom s Japonskom na MS v Katare zakrývali ústa rukou. Urobili tak na protest proti zákazu organizácie FIFA nosiť na rukách dúhové pásky, informuje o tom portál Sports Net.

Projekt „One Love“ na podporu LGBTI+ ľudí na futbalových Majstrovstvách sveta v Katare zakázali. Podľa stanoviska FIFA by zbytočne vytváral napätie. Sedem kapitánov tímov malo v pláne počas zápasov nosiť dúhové pásky. FIFA ich varovala, že v prípade, ak tak urobia, budú okamžite penalizovaní žltou kartou. 

Dúhová vlajka je symbolom tolerancie a sexuálnej rozmanitosti. Nie je to prvýkrát, čo mali organizátori šampionátu problém s jej nosením. V Katare je homosexualita stále ilegálna, jeden z ambasádorov šampionátu ju pred začiatkom majstrovstiev dokonca označil za duševnú poruchu.

S dúhovou páskou sa na zápase objavila nemecká ministerka

Nemecká ministerka vnútra Nancy Featherová prišla na spomínaný zápas s páskou „One Love“. „Je iróniou, že práve na vedľajšej stoličke sedel šéf FIFA Gianni Infantino, ktorý hráčom tieto pásky zakázal nosiť,“ napísala na Twitteri televízia Nexta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia