Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
22. novembra 2022, 13:58
Čas čítania 0:39

Vyzleč si to, nútili novinára v dúhovom tričku katarskí ochrankári. Vraj ho chceli ochrániť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V Katare je homosexualita ilegálna, organizátori sa však zaviazali k tolerancii. Zatiaľ to tak nevyzerá.

Britského športového novinára z portálu CBS Sports Granta Wahla v Katare zadržala bezpečnostná služba. Na otvárací zápas futbalových majstrovstiev sveta išiel oblečený v tričku s dúhovou vlajkou, píše The Guardian

Novinár si tričko s motívom dúhovej vlajky obliekol na znak solidarity s LGBTI+ ľuďmi. V Katare je homosexualita ilegálna, organizátori sa však zaviazali, že počas najbližšieho mesiaca budú ku queer ľuďom tolerantní. Zatiaľ sa zdá, že sľuby nedodržiavajú. 

Ochrankár Wahlovi povedal, že dúhové tričká sú na štadiónoch zakázané, a keď chcel novinár o incidente informovať na Twitteri, vytrhol mu telefón z rúk. Bezpečnostná služba ho na 25 minút zadržala a žiadala, aby si tričko vyzliekol. 

Nakoniec sa mu ospravedlnil veliteľ ochranky, ktorý argumentoval tým, že ho chceli ochrániť pred fanúšikmi vnútri. Novinárovi sa ospravedlnil aj zástupca FIFA a tričko mu dovolili nosiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia