Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Ivan Koribanič
20. novembra 2022, 21:42
Čas čítania 0:55

MS 2022 v Katare: FIFA zakázala kapitánovi Harrymu Kanovi nosiť dúhovú kapitánsku pásku. Anglicko je pripravené zaplatiť pokutu

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: FIFA zakázala kapitánovi Harrymu Kanovi nosiť dúhovú kapitánsku pásku. Anglicko je pripravené zaplatiť pokutu
Zdroj: Gettyimages
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podľa stanoviska FIFA by takáto páska iba zbytočne spôsobila neželané napätie.

Projekt „One Love,“ ktorý má podporiť LGBTI komunitu, dostal od FIFA zákaz. Anglická futbalová reprezentácia tento projekt chcela podporiť tým, že kapitán Harry Kane bude počas zápasov nosiť kapitánsku pásku vo farbe dúhy, píše Skynews.

Podľa stanoviska FIFA by takáto páska iba zbytočne spôsobila neželané napätie. Strešný orgán svetového futbalu štandardne zakazuje pridávanie neschválených sloganov do súprav tímov. Tie zároveň vyzýva, aby „nerozdávali lekcie morálky“.

Generálny riaditeľ anglickej futbalovej asociácie Mark Bullingham povedal, že sú pripravení dostať pokutu za nosenie „One Love“ pásky. Zároveň dodal, že FIFA dodnes neodpovedala na dva mesiace starú požiadavku o nosení tejto pásky.

„Myslím si, že existuje riziko pokuty, no sme pripravení ju zaplatiť. Myslíme si, že je naozaj dôležité ukázať naše hodnoty. A to je presne to, čo budeme robiť,“ povedal Bullingham. FA zároveň uistila, že gej fanúšikovia sa v Katare môžu cítiť bezpečne, pretože im nič nehrozí.

19. marca 2024, 11:30 Čas čítania 1:56 EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD)

„Je pre nás smutné, že veľa našich LGBTQ fanúšikov sa rozhodlo neprísť. Je to frustrujúce, pretože potrebné informácie nedostali včas,“ dodal. Anglicko začne svoju turnajovú účasť v pondelkovom zápase proti Iránu.

„Do akéhokoľvek turnaja ideme s tým, že chceme dosiahnuť čo najlepší možný výkon. Myslíme si, že sme jedným zo šiestich až ôsmich tímov, ktorý by mohol vyhrať titul majstra sveta,“ povedal Bullingham.

Domov
Zdieľať
Diskusia