Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti CCC.
23. novembra 2022, 14:52
Čas čítania 2:05
Sponzorovaný obsah

Sú čižmy vhodnou obuvou na zimu?

Sú čižmy vhodnou obuvou na zimu?
Zdroj: vlastné/blog.ccc.eu
MÓDA CCC
Uložiť Uložené

Zimné topánky sú nadčasovým a očarujúcim kúskom každého dámskeho šatníka.

Zimné topánky sú nadčasovým a očarujúcim kúskom každého dámskeho šatníka. Od klasických čižiem až po ľahké a moderné vzory, ich cieľom je udržať vaše nohy chránené pred mokrým snehom a mrazivými teplotami. Či už žijete v chladných horách, alebo len v zime radi vyrážate na svahy a chcete mať nohy v teple, dámske čižmy sú rozhodne tou správnou voľbou. Tu je niekoľko dôvodov prečo.

Čižmy sú často vyrobené z klasickej alebo umelej kože

Dámske zimné čižmy vyrobené z hovädzej kože sú dokonalé. Môže to byť zrnitá alebo vrchná lícová koža, ale oba materiály sú ideálne na výrobu snehúľ a zimných čižiem, pretože udržia sneh ďaleko od vašich nôh. Celokožené čižmy sú vyrobené z kože, ktorá je len jemne ošetrená. Takéto topánky môžete nastriekať impregnačným prípravkom, aby ste mali dvojnásobnú istotu, že sú odolné voči vode a snehu. Topánky z lícovej kože sú vhodné tiež. Táto koža bola leštená a brúsená, takže je slabšia ako celozrnná koža, ale je takisto pomerne odolná.

Umelá koža je zase imitácia klasickej kože. Na pohľad a dotyk pôsobí tento materiál vo všetkých smeroch ako pravá koža. Možno nevydrží tak dlho, ale keď sú topánky z umelej kože nové, ochránia vás v snehu rovnako dobre.

ccc čižmy
Zdroj: vlastné/blog.ccc.eu

Zimné dámske čižmy majú dobrú izoláciu

Čižmy sú najlepším druhom topánok na nosenie do snehu, pretože by vás mali zahriať. Aby ste to však dosiahli, je potrebné zvoliť si čižmy s flísovou podšívkou, ktorá uzamkne teplo vytvárané vašimi nohami. Dobrá podšívka zachytáva teplo a drží ho blízko pri pokožke. Nohy tak zostanú v suchu a teple, čo vám umožní stráviť veľa času chôdzou vonku. Ak sú vaše topánky mokré od snehu, zvážte zakúpenie sušiča topánok, aby boli vaše topánky vysušené a pripravené na ďalšie outdoorové dobrodružstvo.

Sú to topánky s dobrou trakciou

Chôdza v snehu môže byť pre vás nepríjemná – najmä ak nemáte správnu obuv. Druh trakcie, ktorý si vyberiete na svojich topánkach, by mal závisieť od toho, aké aktivity v čižmách plánujete vykonávať. Samozrejme, pri vysokohorskej turistike sa nezaobídete bez pevných mačiek bez ohľadu na to, akú budete mať na čižme podrážku. Predsa len, mikrohroty sú perfektné na chôdzu po ľade a snehu. Ak však chcete len obyčajné čižmy, ktoré si môžete obuť do práce alebo na prechádzku po meste, poobzerajte sa po gumených podrážkach s hlbokými vrúbkami. Tie vás udržia stabilne na nohách aj v snehu.

Čižmy môžu byť nepremokavé

Väčšina topánok prepúšťa vodu cez švy. Keď sa ľudia pýtajú, aké topánky nosiť v zime, odporúča sa im hľadať pár, ktorý je nepremokavý práve v oblasti švov. Všeobecne obuv jednoducho musí byť nepremokavá. To je dôvod, prečo by ste mali nosiť kožené čižmy. Napríklad ak nosíte látkové topánky, nasiakli by príliš veľa vody zo snehu, oťaželi by a vaše nohy by zostali studené po celý deň. Väčšina kožených topánok môže byť takisto nastriekaná impregnačným prípravkom odolným voči poveternostným vplyvom tak, aby boli odolné voči snehu a vlhkosti.

ccc čižmy
Zdroj: vlastné/blog.ccc.eu

Nech sa už rozhodnete pre kožené alebo látkové čižmy, dôležité je, že dámske čižmy sú vhodnou zimnou obuvou, ktorá vás udrží v teple aj v snehu. Na CCC si môžete vybrať z množstva skvelých kúskov od rôznych značiek, ktoré navyše oživia váš šatník na počkanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia