Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
22. novembra 2022, 21:49
Čas čítania 0:58

Nemecký sponzor pre kauzu s dúhovými páskami ukončil spoluprácu s futbalovým zväzom

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

FIFA vydala stanovisko, že pokiaľ niektorý z kapitánov nastúpi na zápas s páskou One Love, bude okamžite potrestaný žltou kartou.

Reťazec supermarketov Rewe ukončil spoluprácu s Nemeckým futbalovým zväzom pre spory o dúhovú kapitánsku pásku na majstrovstvách sveta. Šéf spoločnosti sa kriticky vyjadril na adresu futbalovej asociácie FIFA, ktorá nosenie pásky na podporu antidiskriminačnej kampane One Love zakázala a pohrozila hráčom žltými kartami.

Za nosenie pásky pohrozila FIFA žltými kartami 

„Futbal pre nás znamená okrem iného fair play, toleranciu a súdržnosť. To je náš postoj a budeme ho brániť. Škandalózny prístup FIFA je pre mňa ako generálneho riaditeľa rozmanitej spoločnosti a futbalového fanúšika úplne neprijateľný,“ uviedol vo vyhlásení riaditeľ REWE Lionel Souque.

Spoločnosť už v októbri avizovala, že spoluprácu s futbalovým zväzom nepredĺži. Po posledných udalostiach sa vzdáva všetkých práv s okamžitou platnosťou, napriek skutočnosti, že práve prebieha svetový šampionát. 

FIFA vydala stanovisko, v ktorom tvrdí, že pokiaľ niektorý z kapitánov nastúpi na zápas s páskou One Love, bude okamžite potrestaný žltou kartou.

Kapitáni siedmich európskych futbalových reprezentácií plánovali na majstrovstvách sveta nastúpiť s dúhovou páskou. Chceli tým upozorniť na diskrimináciu v krajine. Konkrétne to mali byť kapitáni Anglicka, Walesu, Belgicka, Švajčiarska, Nemecka, Dánska a Holandska. Nakoniec v dôsledku vyhrážok ustúpili.

20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

Športovci neskrývali sklamanie. „Boli sme ochotní zaplatiť pokutu, ktorá by nasledovala v prípade porušenia predpisov o obliekaní. Nemôžeme však našich hráčov postaviť do situácie, keď by mohli dostať žltú kartu alebo byť dokonca nútení opustiť ihrisko,“ vyhlásili zástupcovia anglickej FA. 

Domov
Zdieľať
Diskusia