Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
16. novembra 2022, 17:02
Čas čítania 0:48

Mariah Carey si chcela dať patentovať titul kráľovnej Vianoc. Neúspešne

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Americká speváčka sa stala synonymom vianočného obdobia po vydaní kultovej skladby All I Want for Christmas Is You v roku 1994.

Mariah Carey prišla o oficiálny titul kráľovnej Vianoc. Vlani jej spoločnosť Lotion LLC požiadala o ochrannú známku, ale neuspela. Snahu speváčky dať si patentovať titul zmaril Americký úrad pre patenty a ochranné známky, informuje CNN.

Ochranná známka Queen of Christmas by zabránila ostatným v používaní tohto označenia na svojich produktoch. Carey zlyhala aj pri pokusoch o získanie ochrannej známky na skratky QOC a Princess Christmas.

mariah carrey
Zdroj: Flickr/NRK P3/na voľné použitie

Hviezda sa stala synonymom vianočného obdobia po vydaní kultovej skladby All I Want for Christmas Is You v roku 1994.

Snaha ukradnúť Vianoce

Speváčka Elizabeth Chan podala v auguste právnu námietku v úsilí zablokovať registráciu ochrannej známky a obvinila Carey zo snahy speňažiť Vianoce. „Nikto by sa nemal držať ničoho okolo Vianoc alebo si to monopolizovať tak, ako sa o to Mariah večne snaží,“ povedala Chan v rozhovore pre Variety. „Nie je to správne. Vianoce sú pre každého. Sú určené na zdieľanie, nie na to, aby sme ich vlastnili,“ dodala.

Proti úsiliu speváčky dať si patentovať ochrannú známku sa postavili aj viaceré osobnosti hudobného priemyslu.

V júni speváčku za porušenie autorských práv žaloval spevák a textár Andy Stone. Tvrdil, že bol spoluautorom piesne s takým istým názvom z roku 1989. Začiatkom mesiaca svoje právne kroky stiahol.

Anketa:
Myslíš si, že titul kráľovnej Vianoc Mariah Carey patrí?
Áno.
Nie.
Neviem. 
Áno.
14 %
Nie.
80 %
Neviem. 
5 %
Domov
Zdieľať
Diskusia