Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ondřej Jarůšek
13. novembra 2022, 10:35
Čas čítania 0:52

VIDEO: Šampión UFC padol. Pereira ukončil Adesanyaho tvrdým TKO a je novým kráľom strednej váhy

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bitka medzi Israelom Adesanyaom a Alexom Pereirom priniesla strhujúci záver.

Na tróne strednej váhy UFC sedí nový šampión. Zosadiť ho bude pre hocikoho nesmierne ťažké. Doterajší kráľ tejto divízie Israel „The Stylebender“ Adesanya (23 : 2) sa v noci zo soboty na nedeľu stretol v newyorskom Madison Square Garden s rivalom Alexom Pereirom (7 : 1), ktorý šampióna po sérii tvrdých úderov ukončil v piatom kole.

Aj Pereira však mal chvíľu na mále. Koncom prvého kola dostal nigérijsko-novozélandský zápasník Adesanya, ktorý v strednej váhe v UFC nikdy predtým neprehral, Brazílčana do problémov. Pereira údery ustál a od druhého kola sa snažil vyvíjať nátlak. Ten vyvrcholil v piatom kole.

Pereira trafil Adesanyaho tvrdou kombináciou, po ktorej šiel šampión do kolien. Síce sa dokázal ešte postaviť, na útoky Brazílčana jednoducho nedokázal reagovať. Po niekoľkých presných trefách rozhodca boj ukončil a o víťazovi bolo rozhodnuté.

Pereira si okrem výhry a pásu šampióna odniesol aj finančný bonus za výkon večera. Ten dostala aj staronová čínska šampiónka v mušej váhe Zhang Weili, ktorá škrtila (rear-naked choke) svoju súperku Carlu Esparzu.

Je zaujímavé, že Pereira a Adesanya sa už v súboji stretli predtým dvakrát, nešlo však o MMA, ale o kickbox. V oboch prípadoch vyhral Pereira.

Domov
Zdieľať
Diskusia