Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
10. novembra 2022, 11:30
Čas čítania 0:40

Extrémista Slovakbro pôjde za šírenie nenávisti za mreže. 22-ročnému študentovi vo svojom manifeste ďakoval aj vrah zo Zámockej

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Extrémista Slovakbro sympatizoval s teroristami a schvaľoval ich činy. Uverejňoval tiež návody a schémy na výrobu zbraní a výbušnín, ako aj príspevky s návodmi na sabotážne útoky.

Obvinený Slovák Pavol, ktorý na internete vystupoval pod prezývkou Slovakbro, ide na šesť rokov za mreže. Súd ho uznal vinným z účasti na terorizme, zo šírenia extrémistických materiálov a z popierania holokaustu.

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok schválila dohodu o vine a treste medzi obvineným a prokurátorom.

Voči právoplatnému rozsudku sa nie je možné odvolať. „Samosudkyňa ŠTS obvineného uznala za vinného a uložila mu trest odňatia slobody na šesť rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia, ako aj trest prepadnutia vecí,“ potvrdila pre TASR hovorkyňa ŠTS Kudjaková.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj


NAKA mladíka zadržala pre podozrenie z verejného podnecovania na zvrhnutie demokratického politického systému a aktov terorizmu.

Poskytoval návod, ako vyrábať zbrane 

Extrémista Slovakbro sympatizoval s teroristami, neonacistickou alternatívnou krajnou pravicou a schvaľoval terorizmus. Uverejňoval tiež návody a schémy na výrobu zbraní a výbušnín, ako aj príspevky s návodmi na sabotážne útoky.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Vo svojom manifeste sa vrah zo Zámockej odvolával na extrémistické myšlienky Slovakbra. V závere dokumentu, ktorý pred vraždou zverejnil na Twitteri, mu dokonca poďakoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia