Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. novembra 2022, 20:49
Čas čítania 0:43

V americkej lotérii Powerball padol rekordný jackpot 2,04 miliardy dolárov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V prípade vyplatenia jackpotu si víťaz môže vybrať medzi vyplatením jednorazovej sumy približne 997 miliónov dolárov alebo 30 ročných splátok po približne 63 miliónov dolárov.

V americkej lotérii Powerball v utorok padol rekordný jackpot 2,04 miliardy dolárov. Majiteľ si výherný žreb kúpil v americkom štáte Kalifornia.


Výherné čísla utorkového žrebovania boli 10, 33, 41, 47 a 56 na bielych loptičkách, ktoré doplnila červená loptička s číslom 10. Žrebovanie bolo pôvodne naplánované na pondelok večer, no oneskorilo sa o takmer desať hodín pre problémy so spracovaním predaja žrebov, uviedla lotériová asociácia.


V prípade vyplatenia jackpotu si víťaz môže vybrať medzi vyplatením jednorazovej sumy približne 997 miliónov dolárov alebo 30 ročných splátok približne 63 miliónov dolárov, píše americká televízia CNN.


Rekordný jackpot v tejto lotérii sa zvyšoval od 3. augusta viac ako tri mesiace. Teraz ho získal žreb podaný v automobilovom servise Joe’s Service Center v severovýchodnej časti Los Angeles.


Hráči si v tejto lotérii vyberajú čísla 1 až 69 na piatich bielych loptičkách a čísla 1 až 26 na červenej loptičke. Šanca na uhádnutie správnej kombinácie bola 1 ku 292,2 milióna. Jackpot vo výške 2,04 miliardy dolárov je historicky najvyššou výhrou v lotérii. Doterajší najvyšší jackpot 1,586 miliardy dolárov vyhrali v roku 2016 traja držitelia žrebu lotérie Powerball.

powerball
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia