Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Voyo.
10. novembra 2022, 11:30
Čas čítania 1:38
Sponzorovaný obsah

Každé mesto má takéto postavičky. V novej komédii vymýšľajú absurdné biznisplány

Každé mesto má takéto postavičky. V novej komédii vymýšľajú absurdné biznisplány
Zdroj: Voyo Originál
FILMY A SERIÁLY VOYO
Uložiť Uložené

Novinka pribudla do rodiny Voyo Originál.

Máš kamoša, ktorý neustále niečo vymýšľa a snaží sa „na všetkom zarobiť“? V tom prípade sa možno úplne stotožníš s novým českým seriálom z dielne Voyo s názvom Gumy. Mára a Lukyn sú odlišní, no spája ich priateľstvo a spoločný sen o vlastnej autodielni. Mohli by sme ich nazvať novodobou verziou Pata a Mata. Potrebujú peniaze, a preto skúšajú rôzne absurdné veci bez premyslenia – zakladali kúpalisko, skúšali počítať karty v kasíne či chceli prepadnúť potraviny, kde ich všetci poznali. Znie to ako nepriestrelný plán – čo by sa mohlo pokaziť? 

Gumy sú súčasťou pestrej rodiny Voyo Originál, takže budú dostupné exkluzívne iba na streamovacej platforme. Každý piatok pribudnú dve premiérové epizódy. Táto novinka prinesie klasický český humor, pri ktorom si môžeš oddýchnuť po náročnom týždni. 

pozri si Gumy

Hlavné postavy stvárnili Richard Krajčo a David Švehlík, ktorých spája priateľstvo aj v skutočnom živote. Sú herecky zohratá dvojka, pretože v divadle spolu hrajú už vyše osemnásť rokov a možno ich poznáš zo známeho predstavenia Daždivé hry. S nápadom na projekt vraj prišiel David Švehlík v divadelnej šatni. O tom, že ich kamarátstvo funguje aj pred kamerou, svedčí aj fakt, že ich postavy sú na obraze okrem 5 minút počas celého 6-dielneho seriálu. 

gumygumygumygumy
Zobraziť galériu
(7)

Podľa Richarda Krajča je zriedkavé stretnúť hereckého kolegu, s ktorým sa dobre pracuje a nemusíte medzi sebou riešiť, kto má koľko replík. S Davidom im to funguje už roky a práve toto priateľstvo bolo impulzom na vznik nového seriálu. David Švehlík dopĺňa: „Verím, že to bolo cítiť aj na fanúšikovskej predpremiére. Vidieť, že už spolu hráme dlho, a to veľmi intenzívnu rolu, a že sa to zúročilo. Vidieť to na našej hereckej súhre. Všetci Richarda poznajú predovšetkým ako úspešného muzikanta z kapely Kryštof, ale podľa mňa je to skutočne skvelý herec. Taký, čo dokáže vypointovať každú situáciu.“

Gumy sa odohrávajú na okraji veľkomesta, v špecifickej komunite „za múrom“ v bývalom továrenskom areáli, kde sa okrem ich autodielne nachádza aj krčma, trafika, butik alebo napríklad zverimex. Takmer celý seriál natáčali v obci Klecany. Začiatok však nebol jednoduchý. „Dva dni pred štartom sa Českom prehnala silná víchrica, ktorá zasiahla aj Klecany. Vyvrátený strom a zničené dekorácie síce produkcii spôsobili poriadne vrásky na čele, ale vďaka obrovskému nasadeniu všetkých zúčastnených boli problémy prekonané a prvá klapka mohla padnúť v stanovenom termíne,“ opisuje dramaturg a kreatívny producent Voyo Ondřej Elbel.

Novinka z dielne Voyo Originál je už dostupná na streamovacej platforme Voyo. Nezabudni, že dve premiérové epizódy seriálu Gumy vychádzajú každý piatok. 

sleduj premiérové epizódy

Domov
Zdieľať
Diskusia