Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. novembra 2022, 8:47
Čas čítania 0:43

Pri požiari obytnej budovy v New Yorku sa zranilo najmenej 38 ľudí. Vznietila lítiovo-iónová batéria

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Päť ľudí utrpelo vážne zranenia a ďalší dvaja sú v kritickom stave.

Najmenej 38 ľudí utrpelo zranenia pri požiari obytnej budovy v meste New York, ktorý pravdepodobne spôsobilo vznietenie lítiovo-iónovej batérie. V sobotu to pre americké médiá povedali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala od agentúry AFP.


Požiar vypukol na 52. ulici v štvrti Manhattan. Päť ľudí utrpelo vážne zranenia a ďalší dvaja sú v kritickom stave, uviedla pre CNN komisárka Newyorského hasičského zboru Laura Kavanaghová.


Podľa požiarnikov tento rok išlo už o približne dvojstý požiar zapríčinený vznietením lítiovo-iónovej batérie v menších dopravných prostriedkoch na kratšie vzdialenosti ako sú elektrické bicykle či kolobežky.


„V dôsledku požiarov spôsobených týmito batériami prišlo tento rok o život už šesť osôb,“ uviedol šéf newyorských hasičov Dan Flynn.


Podľa Flynnových slov sa požiar v Manhattane rozšíril z bytu, ktorého majiteľ si zarábal na živobytie opravovaním elektrických bicyklov.

Domov
Zdieľať
Diskusia