Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
3. novembra 2022, 20:01
Čas čítania 0:34

Rusko varuje Britániu pred nebezpečnými následkami. Okupantom sa nepáči pomoc Ukrajine

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že odovzdalo veľvyslankyni konkrétne fakty o nepriateľských provokáciách Londýna.

Rusko si vo štvrtok predvolalo britskú veľvyslankyňu a varovalo Londýn pred „nebezpečnými následkami“. Moskva totiž viní Britániu, že pomohla Kyjevu minulý týždeň podniknúť útok na ruskú čiernomorskú flotilu pri pobreží Krymu. 

Rusko obvinilo Spojené kráľovstvo z napomáhania Kyjevu pri organizovaní útoku dronmi na ruské lode. Moskva tvrdí, že britské sily cvičia ukrajinské špeciálne jednotky okrem iného aj v sabotážnych operáciách na mori. Podľa ruskej strany Briti údajne cvičia podmorských sabotérov, ktorí následne operujú v Čiernom a Azovskom mori.

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že odovzdalo veľvyslankyni konkrétne fakty o nepriateľských provokáciách Londýna spoločne s ostrým protestom voči takýmto krokom. 

„Takéto konfrontačné akcie Angličanov prinášajú riziko vystupňovania situácie a môžu viesť k nepredvídateľným a nebezpečným následkom,“ uviedlo ruské ministerstvo zahraničia.

Rusko momentálne pokladá Veľkú Britániu za jeden z najnepriateľskejších západných štátov, pričom minulý týždeň ju obvinilo zo spoluúčasti na explóziách, ktoré poškodili plynovod Nord Stream.

Domov
Zdieľať
Diskusia