Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Jana Chovancová
1. novembra 2022, 9:44
Čas čítania 0:40

VIDEO: Dvojročný chlapec sa stratil v českých horách. Prešiel 3,5 kilometra, potom ho našiel vrtuľník s termokamerou

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rodina bola cez víkend na spoločnej prechádzke. V sobotu podvečer kontaktovali záchrannú linku s prosbou o pomoc.

Česká polícia, hasiči aj horská služba majú za sebou dramatické víkendové pátranie, píšu TV noviny.  Rodičom sa v Orlických horách stratil iba dvojročný syn. Situáciu sťažovala zlá viditeľnosť, keďže sa stmievalo. 

Okrem všetkých pozemných záchranných zložiek zasahoval aj vrtuľník, práve vďaka ktorému sa podarilo chlapca v lese nájsť. „Povolaný bol aj policajný vrtuľník, ktorý zakrátko hlásil úspešný nález chlapca,“ uviedla policajná hovorkyňa Lucia Konečná. Podľa nej bol chlapec vystrašený, ale zdravý.

Po chlapcovi pátralo dokopy asi sto ľudí. Našli ho približne po 90 minútach po tom, čo rodičia jeho stratu nahlásili. Polícia uvádza, že práve rýchlosť nasadenia pátracích jednotiek je kľúčová. „Čím skôr začneme vlastné pátranie, tým je vyššia šanca na úspešné vypátranie živého a zdravého dieťaťa. Takisto platí, že čím je dieťa mladšie, tým rýchlejšie treba jeho stratenie nahlásiť,“ hovorí veliteľ policajného tímu stopa Libor Haken.

Česká polícia na svojej stránke zverejnila video z vrtuľníka počas pátrania po dieťati. Posádka vrtuľníka naviguje pozemné pátracie tímy a napokon je zachytený aj moment, keď k nemu podišiel prvý záchranár. 

Domov
Zdieľať
Diskusia