Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
31. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:26

TOP 3 v pondelok: Gejský pár vyhral so štátom súd o trvalý pobyt, Instagram blokoval účty a Martin Klus sa porúčal z SaS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Argentínčan, ktorý si vzal Slováka, by mal dostať trvalý pobyt na Slovensku

Krajský súd v Žiline zrušil rozhodnutie cudzineckej polície, ktorá odmietla udeliť trvalý pobyt na Slovensku Argentínčanovi, ktorý sa v Argentíne zosobášil so Slovákom. Polícia sa odvolávala na to, že manželstvo na Slovensku neplatí. Argumentovala tým, že je v rozpore so slovenským zákonom o rodine, pretože náš štát neuznáva zväzok medzi dvoma osobami rovnakého pohlavia.

Súd to však označil za diskrimináciu.

Ide o malú výhru v boji za práva LGBT+ ľudí, ktoré sa viac do mediálnej pozornosti dostali najmä po vražde Matúša Horvátha a Juraja Vankuliča. Momentálne ju vyšetrujú ako teroristický čin.

iacub.cocinaconvoz
Zdroj: Instagram/iacub.cocinaconvoz

Prečo ti zablokovali účet na Instagrame?

Instagram má (znovu) problémy. Obrovské množstvo ľudí hlási cez portál Downdetector či cez Twitter viaceré technické problémy. Množstvo ľudí dokonca o svoj účet prišlo – vidia len hlásenie, že účet bol pozastavený, bez udania dôvodu. Výsledkom takýchto zablokovaných profilov je aj citeľný pokles sledovateľov, hlásia to už viacerí influenceri a influencerky.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Otázka sa už objavila aj v slovenských tech skupinách napríklad pre používateľov Apple produktov. Ľudia hlásia aj ďalšie problémy: aplikácia pravidelne spadne a niektorým ani nefunguje prihlasovanie.

instagram
Zdroj: screenshot Instagram

Martin Klus končí v SaS

Poslanec Národnej rady Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS. Zároveň odstupuje z funkcie podpredsedu a tímlídra SaS. Dôvodom sú podľa jeho slov rozdielne pohľady na aktuálne smerovanie krajiny, najmä otázku o predčasných voľbách. V parlamente sa chce koordinovať s klubom SaS.

Klus pôsobil po voľbách do NR SR v roku 2020 ako štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí. Z postu odišiel po tom, ako ministri a štátni tajomníci za SaS opustili vládu. Do parlamentu prišiel začiatkom októbra.

martin klus
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Instagramový post dňa: Tenisky pre koňa

Legendárne tenisky Air Jordan už môžu nosiť aj kone. Stáť budú od 1 200 dolárov a vytvoril ich Marcus Floyd, umelec z Kentucky. Na vývoji konských tenisiek spolupracuje s lexingtonskou turistickou agentúrou, pripravuje ich na preteky Breeder's Cup.

Výroba jednej súpravy trvá približne 17 hodín. Umelec začne s párom klasických air jordanov, ktoré opatrne rozdelil, a každý kus následne zloží ako skladačku. Tak vznikne ochranná čižma, teda špeciálne a značkové kopyto pre kone. Ak máš pripravenú peňaženku, dražiť sa budú 12. novembra na Sneaker Balle. Peniaze pôjdu na charitu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa XplicitSoles®️ (@xplicitsoles)

Domov
Zdieľať
Diskusia