Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. októbra 2022, 13:41
Čas čítania 0:40

Martin Klus končí v SaS. Dôvodom sú rozdielne názory na predčasné voľby

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Klus svoje rozhodnutie odôvodnil pretrvávajúcimi rozdielnymi pohľadmi na aktuálne smerovanie krajiny a osobitne otázku o predčasných voľbách.

Poslanec Národnej rady Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS. Zároveň odstupuje z funkcie podpredsedu a tímlídra SaS.

Klus svoje rozhodnutie odôvodnil pretrvávajúcimi rozdielnymi pohľadmi na aktuálne smerovanie krajiny a osobitne otázku o predčasných voľbách. Klus sa chce v parlamente koordinovať s klubom SaS.

„Keďže moja hodnotová a programová orientácia je dlhodobo zrejmá, som aj naďalej pripravený koordinovať viaceré hlasovania v NR SR s poslaneckým klubom SaS a pokračovať v konštruktívnej spolupráci,“ uviedol poslanec v stanovisku.

„Keďže však chápem, aké dôležité je pre stranu a jej poslanecký klub udržiavať si podľa možnosti názorovú a hlasovaciu jednotu, ktorú mu garantovať, neviem, rozhodol som sa ďalej pôsobiť ako nezaradený poslanec NR SR a opustiť vedúce pozície v strane,“ priblížil.

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka strana rozhodnutie Klusa rešpektuje. „Martinovi Klusovi prajem všetko dobré,“ doplnil Sulík.


Klus pôsobil po voľbách do NR SR v roku 2020 ako štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí. Z postu odišiel po tom, ako ministri a štátni tajomníci za SaS opustili vládu. Do parlamentu prišiel začiatkom októbra.

Domov
Zdieľať
Diskusia