Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská TASR
31. októbra 2022 o 10:17
Čas čítania 0:32

Na Orave namerali rekordných 22,3 stupňa Celzia. Slovensko zažíva silnú inverziu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V pondelok sa môže vo vyššie položených regiónoch ešte otepliť.

Na Orave bolo v nedeľu (30. 10.) rekordne teplo, na stanici Rabča namerali 22,3 stupňa Celzia. V pondelok sa môže vo vyššie položených regiónoch ešte otepliť. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na Facebooku.


„Pri inverznom počasí je inverzia najslabšia vo vyššie položených oblastiach. V nich je tak najvyššia pravdepodobnosť, že hmly a nízka oblačnosť sa v priebehu dňa rozpadnú,“ ozrejmil.


Teplotné maximá môžu byť v pondelok podľa meteorológov ešte vyššie. „Opäť je šanca aj na rekord. Napríklad ak na stanici Rabča teplota presiahne 22 stupňov Celzia, pôjde dokonca o tretí rekordne teplý deň za sebou,“ dodali.

V posledných dňoch panuje na Slovensku neskoré babie leto, informujú meteorológovia. Teplotná inverzia bude mať vrchol dnes (31.10.), ale už 1.11. začne, naopak, pomaly slabnúť. V stredu 2.11. by sa definitívne na väčšine nášho územia malo vo vyšších hladinách ochladiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia